Početna»Novosti»Ana Roš osvojila je dve Mišelinove zvezdice!
16.06.2020.

Ana Roš osvojila je dve Mišelinove zvezdice!

Senzacionalna vest objavljena je na premijeri prvog Mišelinovog vodiča za Sloveniju

novost ana roš osvojila je dve mišelinove zvezdice vinski magazin vino fino
Današnji dan ostaće zlatnim slovima upisan u istoriju slovenačke gastronomije: u prvom izdanju Mišelinovog vodiča za Sloveniju, predstavljenom danas u Ljubljani, čuvena šefica Ana Roš i njen restoran Hiša Franko, bez dileme najbolji restoran u ovoj zemlji, osvojili su dve zvezdice!

Slovenija se sada može, pored Hiše Frank, pohvaliti i sa još pet restorana koji su osvojili po jednu Mišelinovu zvezdicu, kao i sa 9 priznanja Bib Gourmand za restorane koji dobro grade odnos cene i kvaliteta, i ukupno 37 preporuka.

Senzacionalna objava trebalo je da se dogodi još u martu, kada je ceremonija pomerena usled pandemije virusa korona. Ana Roš bila je među onima koji su najglasnije pozivali na ulazak Mišelinovog vodiča u Sloveniju:

- Mislim da je dolazak Mišelinovog vodiča neophodan, i to što pre – citira Plava kamenica reči legendarne šefice koja poslednjih godina postaje jedan od najeminentnijih kuvara na planeti.

Na ceremoniji održanoj u Ljubljanskom dvorcu javio se, direktnim uključenjem preko interneta, i glavni urednik Mišelina Gvendal Pujenek, koji je posebno pohvalio ekološku komponentu slovenačke gastronomske škole, u velikoj meri posvećene održivom kuvanju.

Povezani unosi