Početna»Novosti»Ana Roš: Spremna sam za treću Mišlenovu zvezdicu!
07.05.2022.

Ana Roš: Spremna sam za treću Mišlenovu zvezdicu!

Čuvena slovenačka šefica rekla je na Weekend Food Festu u Rovinju da se nada novim, još većim uspesima svog restorana Hiša Franko

novost ana roš spremna sam za treću mišlenovu zvezdicu vinski magazin vino fino
foto: Emica Elveđi / Pixsell

Ana Roš, globalna gastronomska zvezda iz Slovenije, trenutno je gost Rovinja gde na velikom gastro događaju Weekend Food Fest učestvuje zajedno sa drugim gastro superstarovima. Ona je prvog dana ovog događaja, u kratkoj izjavi za Vino & Fino, rekla da se nada da njen restoran Hiša Franko, nosilac dve Mišlenove zvezdice, u budućnosti čeka još ogromnih uspeha.

- Potpuno sam spremna za treću Mišlenovu zvezdicu, i to je želja celog tima Hiše Franko - kaže Ana Roš za Vino & Fino, na početku Weekend Food Festa.

Slavna slovenačka šefica, koja je u petak održala predavanje o važnosti lokalnog kada je gastronomija u pitanju - lokalnih sastojaka, proizvođača, tradicije i svega ostalog što ulazi u jednačinu vrhunske kuhinje - dodala je i da smatra da možda, ipak, postoji mala prepreka na putu do treće zvezde.

- Ne znam da li je Mišlen spreman da nam odmah posle druge dodeli i treću zvezdu - rekla je šefica iz Kobarida.

Ana Roš se u razgovoru sa predstavnicima medija osvrnula i na to da je pandemija koronavirusa stavila čitavu svetsku ugostiteljsku scenu na velika iskušenja, i rekla i da će aktuelni sukob u Ukrajini, sa svim svojim posledicama dodatno potvrditi značaj lokalnih kuhinja

Povezani unosi