Početna»Novosti»ANKETA: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu? (2)
31.10.2020.Piše: Jelena Stojčić

ANKETA: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu? (2)

Akteri srpskog HoReCa sektora odgovaraju na "pitanje svih pitanja" aktuelne gastronomske scene u Srbiji

novost anketa ko će dobiti mišlenovu zvezdu 2 vinski magazin vino fino
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu. Konačan odgovor na ovo pitanje dobićemo, kako je najavljeno, 14. decembra.

Nikola Vujačić, Vinoteka Neimar, Beograd

Smatram da restoran Homa sa Filipom Ćirićem na čelu definitivno zaslužuje Mišlenovu zvezdu. Oni su pioniri fine dining koncepta u Beogradu, a osim toga, u Homi je uvek primetan konstantan napredak, i to u svim segmentima poslovanja.

Uroš Knežić, suvlasnik i šef restorana Alfredo Mediteraneo, Beograd

Mislim da svima nama ugostiteljima treba da bude čast što će se domaći restorani konačno naći u Mišlenovom vodiču. To je i motiv više da svi talentovani kuvari podignu svoj rad na još viši nivo, kao i da ponuda u restoranima bude bolja nego ranije. U borbu za Mišlenovu zvezdu, po mom mišljenju, ulazi Klub književnika sa Brankom Kisićem na čelu, koji je uspeo da spoji tradicionalne ukuse sa modernim tehnikama pripreme jela i time čuveni Klub književnika izdigao na još viši nivo. Takođe, u konkurenciji za zvezdu je i Homa sa šefom Filipom Ćirićem jer već dugo godina drže isti standard i kvalitet svega, i zato zaslužuju da se nađu u Mišlenovom vodiču.Stiven Džon Elton Mils, iskusni kuvar sa privatnih luksuznih jahti, vlasnik i šef Milly's bistroa, Sremska Mitrovica

Vino, enterijer i usluga učinili su moje iskustvo posebnim u restoranu Magelan, a to sam osetio od trenutka kada sam rezervisao sto. Čini mi se da idu korak napred u odnosu na ostale, njihovi zaposleni imaju odgovore na sva gastronomska pitanja, što je za svaku pohvalu. Osim toga, uspeli su da mi probude sva čula, i zato bih Magelan ocenio vrhunskom gastronomskom avanturom dostojnom Mišlenovog vodiča.

Radomir Raša Vlačić, kuvar, suvlasnik restorana Escalera, Beograd

Restoran Legat 1903, Salon 1905 u Geozavodu i Langouste su moji favoriti za Mišlenovu zvezdu. Mislim da imaju ono što čuveni vodič traži: inspirativne šefove koji hranu pripremaju po strogim standardima Mišlenovog vodiča.

Povezani unosi