Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu. Konačan odgovor na ovo pitanje dobićemo, kako je najavljeno, 14. decembra.
Aleksandra Maček, vlasnica prvog vegetarijanskog restorana u Beogradu, Radost Fina kuhinjica- Za
Homu glasam jer su pioniri fine dininga u Srbiji i već godinama pomeraju granice kada je hrana u pitanju, paralelno sa tim baveći se i uparivanjem srpskih vina uz hranu koju pripremaju. To se najbolje može doživeti uz njihov test meni u kome uz svaki zalogaj možete dobiti savršenp uparenoo srpsko vino.
Milan Lekić, poslastičar i vlasnik Artisan Cake Shopa- Očekujem da dobitnici budu
Salon 1905 i Homa, uzimajući u obzir koliko dugo su prisutni na tržištu i koliko prate svetske trendove.
Iris svakako zaslužuje zvezdice, bez obzira na trenutno stanje restorana. Pristup, tehnike i popularizovanje, odnosno davanje prednosti namirnicama i pićima domaćeg porekla su definitivno odlika restorana vrhunskih standarda.
Nataša Marković, šef poslastičar restorana Novak, Beograd- Mislim da je sad u vreme pandemije izlišno govoriti koji restoran zadovoljava propozicije Mišlena u Srbiji. Ako već mogu dati svoje mišljenje o favoritu onda je to sigurno
New Balkan Cuisine sa
Vanjom Puškarom na čelu. Ono što on radi je upravo ono što treba da se nađe u Mišlenovoj preporuci.