Početna»Novosti»Anketa: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu?
25.10.2020.Piše: Jelena Stojčić

Anketa: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu?

Akteri srpskog HoReCa sektora odgovaraju na "pitanje svih pitanja" aktuelne gastronomske scene u Srbiji

novost anketa ko će dobiti mišlenovu zvezdu vinski magazin vino fino
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu. Konačan odgovor na ovo pitanje dobićemo, kako je najavljeno, 14. decembra.


Ljubiša Pljevaljčić, kuvar sa iskustvom rada u Mišlenovim restoranima

Od svih, mislim da je Vanja Puškar sa Irisom bio najbliži dobijanju Mišlenove zvezde. Celokupan koncept restorana, lokalne namirnice i filozofija svega iza čega stoji Vanja, bili su na tom putu. U decembru, The Square, restoran u hotelu Square Nine mogao bi da dobije zvezdu, kao i Langouste. Ta dva restorana, po mom mišljenju zaista dosta odskaču od drugih.

Nikola Milović, hotelijer

Ako uzmemo za kriterijum sledeće kategorije: da je domaći šef, mlad ali dokazan, kreativan, čarobnjak; da su u igri lokalne namirnice, tradicionalna jela, dekonstruisan klasik prezentovan na potpuno nov način; da je ambijent poseban, autentičan i čini neizbežan element ovog trojstva, onda moju petorku čine: Salon 5 sa Davidom Simunićem, Klub književnika sa Brankom Kisićem, New Balkan Cuisine (Iva, Iris) sa Vanjom Puškarom, Bistro Mali pijac sa Nikolom Nikolićem i Homa sa Filipom Ćirićem. Priča koju svojim umećem pričaju petorica navedenih super starova, predstavlja nešto autentično što sa ponosom imamo da predstavimo kada je kulinarska scena u pitanju. Svi oni žive za to što rade, kuhinja im nije posao već pasija, dok je emocija kojom jelo odiše ključna. „Lože“ se na ovu priču i sve mogu da ih zamislim u sledećoj Chef's Table epizodi. Ima dobrih menija, sjajnih enterijera, stranaca koji su doneli novi duh, kreativaca koji prave sjajna jela, ali čini mi se da je cilj naći sve u jednom.Miloš Lukić, menadžer Cohiba Atmosphere

Veoma mi je drago da ćemo konačno biti deo ove prestižne porodice restorana i da ćemo tako dobiti priznanje za sav rad i trud koji godinama ulažemo u ugostiteljski sektor. Restorani za koje zaista verujem da bi mogli da ponesu ovopriznanje definitvno su Klub književnika i Salon 1905. U oba restorana je prepoznatljiv stil kuvanja, dok inovativnost i energija koju nose Branko i David kao šefovi kuhinja potpuno zaslužuju da budu prepoznati na ovaj način.

Boris Šiljić, šef restorana Tata Mata

Mogu samo da kažem ko bi bio favorit za zvezdu, ali on trenutno nema restoran. To bi definitvno bio Vanja Puškar. U Irisu je imao baš to što traže Mišlenovi kritičari: autohtone namirnice, moderan pristup radu, set meni plus vegetarijanski, someljer…Ovako, sada ne znam ko bi mogao da mu bude dostojna zamena.

Povezani unosi