Početna»Novosti»Bajkoviti vinski šato nikao je u srcu Kine
04.05.2021.

Bajkoviti vinski šato nikao je u srcu Kine

Hotel sagrađen nedaleko od Pekinga nastao je kao plod saradnje lanca Hilton i australijske vinarije Hollick, i predstavljaće pravi vinski raj za imućne Kineze

novost bajkoviti vinski šato nikao je u srcu kine vinski magazin vino fino

Gosti hotela Hollick Wen'an, smeštenog u srcu vinograda od 20 hektara, po ulasku u hotelski kompleks dobijaju pismo dobrodošlice namirisano aromom crvenog vina. Ovo je samo jedan mali detalj koji oslikava ambicije - i željenu publiku - bajkovitog hotelskog kompleksa smeštenog na sat i po vožnje od Pekinga.

Sam hotel, u sklopu koga se nalazi i aktivna vinarija, govori o tome da kineska vinska javnost ima sve veće ambicije i sve šire poglede: od ne tako davnog vremena kada su se kineski vinoljupci zadržavali na kupovini (pre)skupog vina iz Bordoa, do sadašnjosti u kojoj je moguće da australijski vinari u saradnji sa internacionalnim hotelskim kapitalom sagrade vinski šato koji nudi sveobuhvatno vinsko-gastronomsko iskustvo, dogodila se brza evolucija u potrošačkim navikama.

Hotel je nastao u saradnji hotelskog lanca Hilton i australijske vinarije Hollick koja se može pohvaliti da čak 19 vina iz svog portfolija od 32 etikete redovno izvozi u Kinu. Vinarija je na jednoj trećini hotelskog vinograda posadila sira, koji će biti spreman za prvu berbu već ove godine. Ostatak vinograda zasađen je stonim grožđem koje će moći da sami beru i jedu i gosti hotela.

Menadžer hotela, Vilijam Vu, rekao da je svaki detalj hotela posvećen vinu.

- Pandemija je navela hotelski sektor da dobro razmisli o tome kako će da preživi. Naš hotel će dati primer stvaranjem prirodnog okruženja u kome će ljudi moći da uživaju u vinu - naveo je, dodavši da će deo iskustva gostiju biti i tura kroz vinariju tokom koje će biti provedeni kroz ceo proizvodni proces.

Vu je rekao i da će gostima restorana biti ponuđen meni koji snažno akcentira uparivanje vina.

- U našem šatou uživaće se u naročito kreiranim jelima kao što je naša specijalno dinstana junetina uparena sa crvenim vinom, a tu će se održavati i treninzi za somelijere i časovi vinske kulture - najavio je.