Početna»Novosti»Bela Voda White 2021 - najbolje vino Balkana!
17.06.2022.

Bela Voda White 2021 - najbolje vino Balkana!

novost bela voda white 2021 - najbolje vino balkana vinski magazin vino fino

Jedna od najpoznatijih etiketa Tikveša, Bela Voda White 2021, proglašena je za najbolje vino Balkana na The Balkans International Wine Competition! Na ceremoniji održanoj pod vedrim nebom u Sofiji, na platou ispred Nacionalnog parka kulture, sinoć su dodeljene nagrade najboljim balkanskim vinima, a kuća Tikveš odnela je veliki trofej za svoju čuvenu kupažu grenaš blana i šardonea koja je danas izuzetno važan deo makedonskog vinskog nasleđa.

Bela Voda White je vino koje je steklo kultni status, perjanica i jedna od pionirskih etiketa u Tikvešom delu portfolija u kome se nalaze vina koja određuje pre svega njihov teroar. Ova kupaža šardonea i šenan blana nastala je kao kreacija čuvenog Filipa Kambija i Marka Stojakovića, glavnog enologa Tikveša, pre više od deset godina. Vino punog tela i kremaste strukture, sa kompleksnim mirisom i karakterom tropskog voća upakovanog u oblandu elegantnog uticaja hrasta, sa godinama je samo napredovala. Da je verzija ovog vina iz 2021. godine najbolja do sada, potvrđuje i Veliki trofej na ovogodišnjem izdanju BIWC, gde je vino oborilo s nogu internacionalni sudijski žiri.

Velika nagrada za vino Bela Voda White 2021 nastavak je niza uspeha Tikveša u 2022. godini, uključujući i 97 poena i platinastu medalju na Dekanteru za vino Merak Vranec, Merlot & Plavec 2021, koje je potpisao Marko Stojaković. Vino Barovo 2019 osvojilo je zlato na Dekanteru, a medalje je osvojilo još deset vina ove kuće.

Pre Decantera, vina kuće Tikveš Châteaux & Domainеs osvojila su ove godine, pored ostalih priznanja, i šesnaest medalja na takmičenjima Mundus Vini u Nemačkoj, China Wine & Spirits Awards - Best Value 2022 u Kini i Citadelles Du Vin 2022 u Francuskoj.

Povezani unosi