Početna»Novosti»Belgrade Wine Week 4.0 održaće se širom prestonice
15.09.2022.

Belgrade Wine Week 4.0 održaće se širom prestonice

Ovogodišnje izdanje festivala obeležiće veliki broj neformalnih vinskih druženja u umetničkom okruženju

novost belgrade wine week 40 održaće se širom prestonice vinski magazin vino fino
Ovogodišnji festival Belgrade Wine Week, u svom četvrtom izdanju, održaće se 20-25. septembra na više atraktivnih lokacija širom glavnog grada, najavili su organizatori. Publiku očekuju brojni umetničko-vinski događaji, vinske žurke, degustacije, radionice, popusti za kupovinu vina u gradskim vinotekama, barovima i restoranima. Prema rečima organizatora iz udruženja Vinokultura, ovogodišnje izdanje festivala obeležiće veliki broj neformalnih vinskih druženja u umetničkom okruženju, a za razliku od prethodnih godina, očekuje se veliki broj tematskih wine & dine događaja.

Pored osnovne ideje festivala da se što široj publici približe najzanimljiviji segmenti vinske kulture, njena raznolikost, kao i vinski trendovi, ovogodišnji Belgrade Wine Week u značajnoj meri posvećen je promociji domaćih vina i vinarija.
Integralni deo festivala Belgrade Wine Week i ove godine biće tradicionalna manifestacija Španska vina u srcu grada, a završni događaj, Wine Platz Fest, ujedno i finale ovogodišnjeg Belgrade Wine Week-a, održaće se u subotu 24. septembra od 18 do 24h u Dorćol Platz-u. Organizatori ovog događaja pripremaju atraktivan vinski program, kao i mnoga druga iznenađenja. Ulaznice za Wine Platz Fest biće dostupne na dan događaja na samoj lokaciji.

Kompletan program festivala Belgrade Wine Week biće objavljen 18. septembra na stranici www.belgradewineweek.rs.