Početna»Novosti»Beogradska picerija ponovo među najboljima u Evropi!
31.07.2021.

Beogradska picerija ponovo među najboljima u Evropi!

Majstor i Margarita se u odnosu na prošlu godinu popela za dve pozicije i sada je 43. najbolja evropska picerija izvan Italije po izboru žirija 50 Top Pizza

novost beogradska picerija ponovo među najboljima u evropi vinski magazin vino fino
foto: Majstor i Margarita
Sinoć su objavljeni rezultati uglednog nadmetanja 50 Top Pizza, na kome je odabrano pedeset najboljih picerija u Evropi, a među njima je, i ove godine, potpuno zasluženo beogradska picerija Majstor i Margarita. Picerija iz centra Beograda u odnosu na prošlu godinu popela se za dve pozicije i sada se nalazi na 43. mestu. Osim toga, kao i prošle godine, majstori iz Beograda i ove godine dobili su priznanje za najbolju piceriju u Srbiji.

U piceriji Majstor i Margarita kažu da su izuzetno ponosni na ponovljen uspeh na 50 Top Pizza:

- Osećaj je fenomenalan. Moram priznati da ovog puta jesmo očekivali, čak smo i napravili malu internu kladionicu koje ćemo mesto zauzeti. Naravno, ja sam bio realniji od mog tima. Predvideo sam nam 39. mesto i nisam puno omanuo. I sledeće godine bićemo u ovom izboru! Moramo! Šalu na stranu, trudićemo se da opravdamo titulu - rekao je za Vino & Fino Vladimir Bajagić, vlasnik picerije Majstor i Margarita

Na rang listi predstavljeno je 28 evropskih zemalja, a na vrhu su Francuska i Španija sa po pet restorana dok Nemačka i Engleska imaju po četiri. Spisku se, ove godine, prvi put pridružila i pica iz komšiluka, zagrebačko popularno mesto Franko’s Pizza and Bar čije se pice nalaze na 49. mestu ovog autoritativnog izbora koji se već četvrtu godinu zaredom održava pod pokroviteljstvom brendova S.Pellegrino i Acqua Panna, a na kome se biraju isključivo picerije koje se nalaze van granica Italije. Prvo mesto u izboru 50 Top Pizza zauzela je pariska picerija Peppe.

Novina ovogodišnjeg izbora je priznanje pod nazivom Zelena peć koje pri izboru najboljih pica uzima u obzir i ekološku održivost picerije. Tri pobednika ove godine su Bæst u Kopenhagenu, Sartoria Panatieri u Barseloni i Lilla Napoli u Falkenbergu.

Inspektori na ovom takmičenju rade po istim strogim principima koji važe i za izbore World’s 50 Best Restaurants i World’s 50 Best Bars. Razlika je u tome što se umesto zvezdica dodeljuju pica peći, i to od jedne do pet. Kriterijumi su vrlo puritanski. Pice moraju biti napravljene po tradicionalnom receptu, i uz korišćenje savršenih sastojaka iz lokalne proizvodnje, po mogućnosti zaštićenog porekla.

Povezani unosi