Početna»Novosti»Besplatni onlajn časovi o vinima Burgundije
22.03.2020.

Besplatni onlajn časovi o vinima Burgundije

Regionalni vinski odbor čuvene francuske regije napravio je izvanredan kurs od 90 minuta namenjen i laicima i vinskim profesionalcima

novost besplatni onlajn časovi o vinima burgundije vinski magazin vino fino

Dok čekate da se život vrati u normalu, možete prekratiti vreme i učenjem o vinu. Jedan od veoma zanimljivih izvora informacija, koji je ovih dana ugledao svetlo dana, je onlajn kurs od devedeset minuta na temu burgundijskog vina. Kurs, koji je priredio burgundijski regionalni odbor za vino, namenjen je pre svega profesionalcima iz vinskog posla - trgovcima i vlasnicima vinoteka - koji žele da "apdejtuju" svoje znanje o najekskluzivnijoj vinskoj regiji na svetu iz koje tradicionalno dolaze najskuplje etikete. No, kurs je dovoljno zanimjiv da će privući i laike-vinoljupce željne znanja o važnim vinskim regijama sveta.

Onlajn kurs koji je sačinio BIVB, regionalni vinski odbor Burgundije, već je objavljivan u prošlosti - kurs je prvi put sačinjen pre deset godina -a u svakoj novoj verziji obogaćuje se aktuelnim informacijama o promenama u okviru apelacija.

Kurs ima četiri modula koji traju oko dvadeset minuta, sa upitnikom na kraju "škole", a moduli su dostupni na francuskom, engleskom, kineskom i japanskom jeziku. Teme obuhvataju upoznavanje Burgundije - ključne sorte grožđa, apelacije i teroari - uparivanje sa hranom, degustaciju...

Naravno, potrebno je više godina, pa i decenija da se upoznaju sve finese burgundijskih vina, tako da slogan 90 minuta je dovoljno da postanete ekspert za Burgundiju ne predstavlja ništa više nego laku autoironiju autora ovog onlajn kursa. No, ako znalački napravljena onlajn "učionica" (a jeste napravljena izuzetno dobro, proverili smo!) nekoga navede da se zaljubi u ovaj vinski raj na zemlji i postane njegov ambasador u zemlji u kojoj živi - cilj je postignut i za ovako kratko vreme.