Početna»Novosti»BIWC 2019: Šest medalja za vinariju Lastar
12.06.2019.

BIWC 2019: Šest medalja za vinariju Lastar

Pinot Noir Lastar 2016 potvrdio je zlatnu medalju osvojenu na internacionalnom takmičenju AIN (Asia Import News), a nagrađeni su i Chardonnay, Tamjanika, Sauvignon-Viognier i Chardonnay Triangl

novost biwc 2019 Šest medalja za vinariju lastar vinski magazin vino fino

Nakon sjajnog uspeha u Londonu (Decanter i IWC) vinarija Lastar nastavlja sa odličnim rezultatima i na najvećem vinskom takmičenju Balkana- BIWC.

Pinot Noir Lastar 2016 potvrdio je zlatnu medalju osvojenu na internacionalnom takmičenju AIN (Asia Import News), a nagrađeni su i Chardonnay, Tamjanika, Sauvignon-Viognier i Chardonnay Triangl. Ova vina osvojila su srebrne medalje, dok je Lastar Riesling 2017 osvojio bronzanu medalju.

Iako je BIWC vinsko takmičenje namenjeno vinima Balkana, vinske sudije dolaze iz svih krajeva sveta, pa su tako među njima i dobro poznata imena u svetu vina iz Francuske, Velike Britanije, Amerike i regiona, a internacionalni žiri ocenjivao je oko 800 etiketa iz 200 različitih vinarija Balkana.

Proteklih godina takmičenje je bilo locirano u Bugarskoj, a od naredne takmičenje kreće na put po balkanskim zemljama. Domaćin BIWC 2020 biće Srbija.