Početna»Novosti»BIWC poziva vinare da što pre prijave svoja vina
27.02.2020.

BIWC poziva vinare da što pre prijave svoja vina

Najveće balkansko vinsko ocenjivanje ove godine održava se u Beogradu od 28-30 maja

novost biwc poziva vinare da što pre prijave svoja vina vinski magazin vino fino
Vinari iz Srbije i drugih zemalja Balkana imaju još tačno mesec dana da po promotivnoj ceni prijave svoja vina na BIWC - The Balkans International Wine Competition! Ove godine naročito je važno da se vina iz Srbije prikažu u punom sjaju na najvećem balkanskom vinskom cenjivanju, pošto se ono, posle osam godina u Sofiji, po prvi put održava u Beogradu, od 28-30. maja.

Ocenjivanje u Beogradu označiće potpuno novu fazu u istoriji festivala koji se do sada održavao u Sofiji. Prošle godine doneta je odluka da se takmičarski deo festivala pretvori u svojevrsni balkanski vinski karavan, to jest da svake godine bude održavan u drugom balkanskom gradu. Veoma visoke ocene koje su naša vina iz godine u godinu osvajala na BIWC presudile su u odluci da prvi grad-domaćin ocenjivanjaj bude Beograd. Sam festival će se, kao i prošle godine, održati pod vedrim nebom, ispred Nacionalne palate kulture u Sofiji, od 11-13. juna, kada će najšira publika imati priliku da proba najbolja balkanska vina.

Danas je objavljeno i da će BIWC imati svojevrstan uvod na najvećem vinskom sajmu u Evropi, ProWein u Dizeldorfu, 16. marta. U pitanju je masterklas koji će održati Rod Smit MW, prošlogodišnji član žirija BIWC i proslavljeni vinski stručnjak. Na masterklasu će biti predstavljena nagrađena vina sa prošlogodišnjeg BIWC-a, što će biti izuzetna prilika da vinska elita Evrope stekne bolji uvod u balkansko vinarstvo. Takođe, najavljeno je i da će BIWC od 2021, na desetu godišnjicu festivala, imati i svoj štand na sajmu ProWein.

Prošle godine srpski vinari osvojili su ukupno 76 medalja na BIWC, a dva naša vina ovenčana su trofejima za najbolja vina Balkana u kategoriji oranžnih, odnosno crvenih vina: za najbolje oranžno vino proglašen je Bikicki Traminac Uncensored 2016, a za najbolje crveno - Matalj Kremen Kamen 2016,

Potpuno uputstvo za prijavu na BIWC može se pročitati na ovoj adresi.

Povezani unosi