Početna»Novosti»BIWC se pomera za septembar
13.07.2020.

BIWC se pomera za septembar

Najveće regionalno vinsko takmičenje održaće se u Beogradu od 9. do 11. septembra, saopštili su organizatori Balkans International Wine Competition

novost biwc se pomera za septembar vinski magazin vino fino
Usled odluke o ograničenju skupova u otvorenom i zatvorenom prostoru koji broje više od deset ljudi, donete u sklopu borbe protiv epidemije bolesti Covid-19, Balkans International Wine Competition, zakazan za 15-17. juli u Beogradu, odložen je za septembar. Najveće regionalno vinsko takmičenje održaće se u Beogradu od 9-11 septembra, najavili su organizatori ocenjivanja i festivala BIWC.

- Usled najnovijih strogih epidemioloških mera u zemlji-domaćinu, Srbiji, događaj smo morali da odložimo za 9-11. septembar. Jako nam je žao zbog nastalih neugodnosti, ali obećavamo da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u septembru organizujemo odlično takmičenje. Želimo, uz to, da organizujemo i degustaciju za predstavnike vinskog sektora, masterklasove i gala večeru, i to još bolju i glamurozniju nego što smo prvobitno planirali. U Srbiji ćemo dodeliti i trofeje Best of Show za vina iz svih zemalja-učesnica, i objavićemo novu zemlju-domaćina koja će ugostiti BIWC 2021 - naveli su u zajedničkom pismu Galina Niforu i Konstantinos Lazarakis MW, kao i ceo tim BIWC.

Oni su najavili i da će dobitnici svih medalja biti objavljeni na gala događaju u Sofiji 16. septembra, što će predstavljati uvod u Balkan Wine Festival, zakazan za 17-19. septembar ispred Nacionalne palate kulture u Sofiji, gde će sve zemlje Balkana predstaviti svoja vina u okviru nacionalnih paviljona.

- O svim eventualnim promenama bićete obavešteni naknadno. Hvala vam na poverenju koje nam ukazujete - zaključili su organizatori najvažnijeg balkanskog vinskog skupa.