Početna»Novosti»Bob Dilan konačno donosi svoj viski u Evropu
13.02.2020.

Bob Dilan konačno donosi svoj viski u Evropu

Velika Britanija biće prva zemlja van SAD u kojoj će biti promovisana izuzetno uspešna linija viskija Heaven's Door

novost bob dilan konačno donosi svoj viski u evropu vinski magazin vino fino
Linija viskija po imenu Heaven's Door, napravljena u kolaboraciji sa čuvenim rokerom i kantautorom Bobom Dilanom, konačno stiže u Evropu! Dilan je pre dve godine lansirao svoju liniju viskija, nazvanu po njegovoj pesmi Knockin' on a Heaven's Door, i tokom tog perioda prodaja je bila ograničena na tržište SAD, i pored velikog interesovanja u inostranstvu.

Do saradnje je došlo kada je destiler Mark Bušala, tvorac burbona Angel's Envy, došao na ideju da stvori viski napravljen po uzoru na pića iz ilegalnih destilerija pravljena tokom perioda prohibicije u SAD. Tragajući za imenima brendova, naišao je u registru zaštićenih robnih marki na ime Bootleg Whiskey, koje je zaštitio lično Bob Dilan. Shvativši da muzičar ovenčan Nobelovom nagradom za književnost namerava da se upusti u destilerske vode, kontaktirao ga je, i uspeo da osvoji umetnika poznatog po teškom i "cepidlačkom" temperamentu i došlo je do veoma uspešne saradnje.

Plod zajedničkog rada, tokom koga je Dilan davao destileru veoma neuobičajena uputstva ("Čovek koji pije treba da ima osećaj kao da se nalazi u nekakvoj drvenoj konstrukciji"), danas se sastoji od tri viskija: Tennesse Bourbon i Straight Rye viskiji, koji se prodaju po ceni od oko 90 evra, i ekskluzivna serija Double Barrel Whiskey po ceni od oko 120 evra.

Veliki uspeh na američkom tržištu sada je krunisan početkom izvoza u Veliku Britaniju i odlukom da brend Heaven's Door dobije sopstvenu, veoma luksuznu destileriju - do sada su se viskiji destilovali na različitim lokacijama u Tenesiju. Novi prostor istovremeno će biti destilerija, prostor za koncerte i druga dešavanja, biblioteku posvećenu viskiju, restoran i galeriju Dilanovih slika i skulptura.

- Početak prodaje u Velikoj Britaniji za nas je uzbudljiv kamen međaš, jer donosimo ovaj viski u istu zemlju u kojoj je Dilan počeo svoju prvu evropsku turneju pre 55 godina - rekao je Mark Bušala, nagoveštavajući tako da bi Dilanov viski mogao i u budućnosti da prati ovu sentimentalnu muzičku mapu.