Početna»Novosti»Bred Pit lansirao je novi roze šampanjac
02.10.2023.

Bred Pit lansirao je novi roze šampanjac

Boca vina Petite Fleure košta oko 100 evra, što je nekoliko puta jeftinije od penušavca Fleur de Miraval iz iste vinske kuće

novost bred pit lansirao je novi roze šampanjac vinski magazin vino fino

Slavni glumac Bred Pit, vlasnik vinarije Miraval. predstavio je novi brut roze šampanjac po imenu Petite Fleure. Vino je nastalo kao plod saradnje sa uglednom šampanjskom kućom Pierre Peters, sa kojom je Pit još ranije lansirao šampanjac Fleur de Miraval, karakterno i otmeno vino vrlo visoke cene – od 300 do 400 evra. Novi šampanjac se, kao i stari, pravi od šardonea iz vinograda u Menil-sur-Ožer i pino noara iz susednog Vertisa, ali je manje pretenciozan, lepršaviji je i razigraniji, i cena mu je manja – oko 100 evra.

Nekoliko puta niža cena ne znači da će Petite Fleure biti široko dostupno vino, jer se proizvodi u tiražu od samo dvadesetak hiljada boca. Kuća Miraval, iako u velikim nevoljama usled bitke za vlasništvo između Breda Pita i Anđeline Džoli, verovatno je ponovo lansirala hit etiketu koja će oduševiti i poznavaoce i one koje zanima samo glamurozna strana vina.