Početna»Novosti»Budi human, pojedi krempitu!
17.04.2019.

Budi human, pojedi krempitu!

U trećem Humanitarnom krempita maratonu u subotu, 20. aprila učestvovaće veliki broj beogradskih restorana, kafea i poslastičarnica

novost budi human pojedi krempitu vinski magazin vino fino
U subotu, 20. aprila širom Beograda održaće se Treći beogradski humanitarni krempita maraton, događaj sa neverovatno privlačnom i jednostavnom idejom: krempite koje pojedete u nekom od restorana koji učestvuju u akciji platićete slanjem poruke na broj 3030 koji pripada Fondaciji Budi human, i tako se uključiti u neku od njihovih mnogobrojnih humanitarnih akcija.

Akciji se do sada odazvalo gotovo četrdeset restorana, kafea, poslastičarnica...Tu su Mandarina Cake Shop, Credo, Avala, Id, Tabor, Ambar, Franš, Ćevap kod Dekija, Madera, Monument, Epigenia, Lovac, Orašac, Mezestoran Dvorište, Pelivan, Mozzarella Osteria i mnoga druga mesta u gradu.

Jedan od idejnih tvoraca akcije je Nikola Radović, suosnivač sajta Ukusi Beograda. On kaže da su se u timu Ukusa Beograda opredelili za krempite jer je u pitanju kolač koji izaziva jake emocije i budi takmičarski duh.

- Krempita nije samo jedan kolač, to je zapravo desetak vrsta kolača, jer za krempitu postoji mnogo recepata. Takođe, krempita je privlačna za ovakvu vrstu događaja jer budi takmičarski duh - svako misli da je baš njegova krempita ona prava, najbolja, slično kao i kod bureka - govori Nikola Radović, koga je strast prema krempitama pre nekoliko godina navela da, zajedno sa dva prijatelja, napravi svoj privatni "krempaton", pohod u potrazi za najboljim prestoničkim krempitama.

- Meni je drago da su zbog ovog humanitarnog maratona neki restorani odlučili da trajno uvedu krempite u meni - kaže Radović, koji poziva sve ljude dobre volje da se tokom subotnje šetnje gradom zadrže u bašti nekog od restorana sa spiska i poruče parče čuvenog kolača.

Svaka krempita u restoranima koji podržavaju akciju u subotu stajaće 200 dinara. Broj restorana, kafea i poslastičarnica stalno raste, a aktuelni spisak možete pronaći na fejsbuk eventu Treći humanitarni Krempita maraton 20/04/2019.