Prvo sunce, pa kiša, pa sunce...i tako u krug tokom celog dana, ali nam takvo vreme nimalo nije pokvarilo utisak u nedelju, 18. maja, predivno provedenog dana u Mokrin House-u na sjajnom takmičenju kuvara za najbolje rekonstruisn rinflajš –
Challenge Rekonstrukcija 2.0!
Bilo nam je baš strava, a drugačije nismo ni očekivali da će da nam bude – dobar vajb u vazduhu, u ambijentu stvorenom za uživanje u prirodi, fenomenalna hrana i dobro vino - i za kraj, intiman koncert
Zvonka Bogdana, da li čoveku nešto više treba za maksimalno uživanje? Možda bi dobro došlo malo i neke edukacije? - e, pa bilo je i toga!
Dva panela na otvorenom, zanimljivi sagovornici, i vrlo opušteni, ali podjednako inspirativni drugarski razgovori na temu gastronomije i ugostiteljstva. Izdvajamo neke od njih. Šef
New Balkan Cuisine-a i novog
Dragoljuba,
Vanja Puškar nasmejao je i zaintrigirao publiku duhovitom pričom o čipsu od goveđeg penisa koji služi u svom restoranu, a ništa manje nije bila ni zabavna priča o tome kako funkcioniše tandem iz kuhinje novosadskog restorana
Jasmin a Maslina,
Jasmina Vukašinović i
Marko Aćimović.
Nikola Nikolić iz
Pretopa pričao je o mini
sourdough revoluciji u Beogradu, uz duhovite upadice, onako kako smo od njega i navikli.
Drugi panel je bio za nijansu ozbiljniji, ali je i tema bila „ozbiljnija“ -
Od kafane do Mišlenove zvezde - i na njemu su govorila i dva naša Mišlenova šefa -
Nikola Stojaković iz restorana
Fleur de Sel i
Marko Đerić iz restorana
Langouste koji su se osvrnuli i na lični trenutak kada su saznali da su prve zvezde stigle u Srbiju.
Živa diskusija na panelima o gastronomiji i ugostiteljstvuU pauzama između panela - malo kiše, malo sunca, malo slasne paelje, malo vina...pa da ponovo počnemo, ono zbog čega smo zapravo i došli – da vidimo ko je pobednik
Rinflajš/Challenge Rekonstrukcija 2.0!Iii...
Najbolju rekonstrukciju rinflajša napravio je
Vukašin Mršević,
sous chef u
Korak vinariji iz Plešivice iz Hrvatske, koji je osim titule osvojio i 100.000 dinara. Nagradu mu je omogućio Yea protein, jedan od sponzora događaja. U finalu izazova, Vukašinov rinflajš je pobedio rekonstruisane rinflajše
Dragane Kalabe iz restorana FIG i
Stefana Tereka iz Fleur de Sel-a, dok je
David Šimunić iz restorana The Square iz Beograda opravdano bio odsutan sa takmičenja.
Ocenjivali su ih renomirani šefovi i ugostitelji, food blogeri,
Zoran Ostojin, Tom Gretić, Nataša Šešić, Jasmina Šupeljak, Pavle Brankovič Paqito i Vladimir Kučera, a moramo da napomenemo da je ceo događaj bio i sjajno organizovan, i da se satnica vrlo poštovala, i u odnosu na prvi Sarma Challenge bio je izveden na poprilično višem nivou.
Vino & Fino magazin medijski je podržao ovaj događaj.