Početna»Novosti»Čuveni suši majstor stvorio burger na japanski način
07.11.2018.

Čuveni suši majstor stvorio burger na japanski način

Masa Takajama je za svoje burgere napravio posebnu vrstu posuđa od tučanog gvožđa koje proizvodi čuveni brend Nambu. U ovom posuđu burgeri čuvaju sokove i ukus i peku se mnogo brže

novost Čuveni suši majstor stvorio burger na japanski način vinski magazin vino fino
Šef Masa Takajama, vlasnik restorana Masa, nosilac tri Mišelinove zvezdice i najčuveniji internacionalni suši šef, napravio je hamburger koristeći tradicionalne japanske kuhinjske alatke i inovativne tehnike. Rezultat je, kažu, senzacionalan.

Masa Takajama poznat je po svojoj ljubavi prema američkoj brzoj hrani.

- Obožavam hamburgere i jedem ih najmanje jednom nedeljno. Probao sam hamburgere na bezbroj mesta, ali nigde nisam našao ono što zaista želim. Ili su prepečeni, ili suvi, ili nisu napravljeni od kvalitetnog mesa - kaže Takajama, koji je odlučio da iznađe novi način za pečenje burgera koji će im očuvati ukus i sočnost.

Masa je za svoje burgere napravio posebnu vrstu posuđa od tuča koje proizvodi čuveni brend Nambu. Nambu tiganji i lonci su poznati po vrhunskom dizajnu i tehnologiji proizvodnje, a tučani Nambu čajnici su jedan od simbola Japana.

Masin Nambu sastoji se od dva dela. Jedan je maleni tiganj veličine burgera, sa zaobljenim dnom, a drugi je poklopac sa bodljama na unutrašnjoj strani. Burger se poklopi užarenim gvožđem, bodlje prođu kroz meso, a poklopac sve zatvori, čime se omogućava brzo pečenje uz zadržavanje svih sokova. Važan detalj u Masinoj tehnici je okretanje burgera za vreme pečenja. Kad se meso okrene u oklopu od gvožđa, kroz tanki procep izlazi višak masnoće, a mesni sokovi ostaju unutra.

Na kraju pečenja, Masa Takajama dodaje sir da se rastopi na burgeru. Gotov burger se stavlja u zemičku i sve zajedno se potom lako prodimi na zapaljenim drvenim štapićima.