28.09.2022.
Dabiz Munjoz ponovo je najbolji kuvar na svetu!
Njegovu hranu opisuju kao šokantnu, kontroverznu, provokativnu i inspirativnu, u skladu sa Dabizovim javnim imidžom

foto: Emica Elveđi, Pixsell
Drugu godinu zaredom, španski šef Dabiz Munjoz proglašen je za najboljeg kuvara na svetu na dodeli prestižnih nagrada The Best Chef Awards. Na drugom mestu je Rene Redžepi iz Nome, jednog od najčuvenijih svetskih restorana, a na trećem Juan Roka iz cenjenog restorana El Celler de Can Roca..
Gala ceremonija na kojoj su proglašeni najbolji iz sveta kulinarstva održana je u Madridu, inače rodnom gradu Dabiza Munjoza za koga slobodno možemo reći da je najbolji ambasador španske gastronomije u svetu. On je i najnekonvencionalnijii drugi najmlađi kuvar na svetu čiji je restoran ovenčan sa maksimalne tri Mišlenove zvezde. Samo u ovoj godini, Dabizov restoran DiverXO dobio je priznanje za najbolji restoran u Madridu, dok se na renomiranoj listi najboljih restorana na svetu 50 Best Restaurants DiverXO nalazi na visokom četvrtom mestu. Njegovu hranu opisuju kao šokantnu, kontroverznu, provokativnu i inspirativnu, baš kako se i on predstavlja. Munjoz se, čak i izgledom razlikuje od većine šefova tog ranga – ima čiroki frizuru i pirsinge, a i oblači se dosta upadljivo, sa pocepanim farmerkama i drečavim patikama.
Ekskluzivan intervju sa Dabizom Munjozom čitaćete u narednom broju magazina VIno & Fino.