Početna»Novosti»Danas je Dan prokupca!
14.10.2020.

Danas je Dan prokupca!

Šezdesetak lokala i vinoteka uključilo se u praznik našeg vina, a večeras nas u Hali 5 Beogradskog sajma čekaju najbolja vina od prokupca i muzika Vasil Hadžimanov benda

novost danas je dan prokupca vinski magazin vino fino
U obeležavanje praznika srpske autohtone sorte vinove loze uključio se rekordni broj lokala, učinivši peto izdanje Međunarodnog dana prokupca najuspešnijim do sada! Šezdesetak restorana, barova i vinoteka danas i tokom cele ove nedelje stavilo je akcenat na prokupac, bilo da se prodaje u bocama ili na čašu, ili uparuje sa gastronomskim specijalitetima.

U Hali 5 Beogradskog sajma danas u 18 časova počeće veliki Prokupac show, na kome će moći da se probaju najbolja vina od prokupca iz trideset srpskih vinarija. Za 20h zakazan je i fenomenalan scenski događaj - koncert čuvene grupe Vasil Hadžimanov Band, koja će provesti posetioce kroz najbolji materijal sa svih sedam albuma objavljenih od 2001. do danas.

Ko nije kupio ulaznicu preko sajta Gigstix, to može učiniti na samom ulazu, po ceni od 1.500 dinara. Čaše za degustaciju vina iznajmljivaće se na ulazu, a vino će se služiti na štandovima vinara, po specijalnim, promotivnim cenama.

Dani koji su prethodili samom Međunarodnom danu prokupca bili su veoma dinamični: Karavan prokupca obišao je Kragujevac i Aleksandrovac, gradove koji su se uključili u ovu inicijativu uz nameru da postanu stalne tačke na kalendaru dešavanja u nedelji u kojoj se slavi naše vinsko nasleđe. Na velikom pres putovanju predstavnici medija obišli su više vinarija u Srbiji u kojima se prave izuzetna vina od prokupca. Nakon ovog "nomadskog" dela manifestacije, u hotelu Radisson Collection u Beogradu juče je održana vrlo ambiciozna konferencija o prokupcu, pod nazivom Okusi razliku, okusi prokupac.

Kraj današnjeg programa Međunarodnog dana prokupca nije ujedno i kraj manifestacije: mnogi lokali u Srbiji još nekoliko dana će obeležavati praznik naše autohtone vinske sorte, a ceo spisak učesnika u inicijativi možete pogledati na interaktivnoj mapi na sajtu www.prokupacday.rs.

Povezani unosi