Početna»Novosti»Danas počinje Novosadski salon vina!
09.11.2022.

Danas počinje Novosadski salon vina!

Pod sloganom Sve zvezde na jednom mestu, u Novom Sadu okuplja se sedamdesetak izlagača iz Srbije i regiona, uz bogat prateći program

novost danas počinje novosadski salon vina vinski magazin vino fino
Pod sloganom Sve zvezde na jednom mestu, u hotelu Park, u petak i subotu okuplja se oko 70 odabranih izlagača iz zemlje i regiona koji će predstaviti svoja najbolja, najnovija, najpopularnija vina, stare adute na tržištu i premijerne etikete, u elegantnom prostoru Bat sale koja je i prethodna dva puta bila domaćin Novosadskog salona vina.

Na spisku izlagača čija će se vina degustirati u Banket sali hotela Park nalaze se neke od najboljih vinarija u Srbiji, od malih garažnih i butik vinskih kuća koje donose etikete kojima pomeraju granice vinskog izraza naše zemlje, do etabliranih, velikih vinarija “pretplaćenih” na nagrade na najvećim svetskim ocenjivanjima kao što je Decanter. Njima će se pridružiti i odabrani gosti iz regiona, od Italije do Bugarske.

Za one koji žele da nauče nešto više, da učestvuju na radionicama i degustacijama koje će voditi vrsni vinski stručnjaci, vinari i novinari, tu je i bogat prateći program. Ugledni gosti iz sveta vina provešće goste kroz tajne sorte pino griđo, govoriće o perspektivama domaćih penušavih vina, analizirati najbolja vina Balkana, pričati o sve važnijoj domaćoj sorti probus kao i o grašcu belom, izuzetnoj regionalnoj sorti koja umnogome definiše naš vinski identitet, i degustirati vina poznatih regionalnih vinskih kuća, uz jednu radionicu na kojoj će gostovati najbolja vina sa osječkog sajma WineOs. Raspored dešavanja u okviru pratećeg programa može se pogledati na ovom linku.

Novosadski salon vina ove godine održava se posle dvogodišnje pandemijske pauze, što događaju daje novu energiju – salonski prostor okupiće draga i poznata lica i služiti kao platforma za druženje, ponovne susrete i nova poznanstva, kao i za uspostavljanje novih poslovnih veza koje će proširiti domet našeg vinarstva i osnažiti regionalnu saradnju među vinarima i trgovcima vinom.

Tokom oba dana manifestacije, Novosadski salon vina održava se od 14-20h. Ulaznice, po ceni od 1.500 dinara, mogu se kupiti preko servisa Gigstix i na ulazu ulazu u salonski prostor. Gosti će vina degustirati iz Riedel čaša.

Glavni sponzor Novosadskog salona vina je distributerska kuća Corp.

Povezani unosi