Javna tajna više nije tajna –
David Šimunić je novi šef restorana u okviru beogradskog hotela Square Nine!
David Šimunić je nesuđeni arhitekta koji na tanjiru veoma vešto spaja svoje dve velike ljubavi – prema crtanju i prema kuvanju. Do sada je pronalazio svoj kulinarski izraz u visokoj gastronomiji, a u tom smeru će i dalje nastaviti karijeru u hotelu Square Nine. Precizan je i tačan, kreativan i talentovan. Prema namirnicama se odnosi, pre svega, sa poštovanjem i maksimalno se trudi da od njih iskoristi svaki deo, a o njegovom poslednjem meniju iz Salona 1905 i o interpretaciji tradicionalnih srpskih jela i dalje se priča. Prošle godine, Šimunić je poneo i laskavu titulu Šefa budućnosti u vodiču
Gault & Millau.
Na čelo kuhinje Square Nine-a dolazi iz prestoničkog restorana
Salon 1905, a na toj funkciji od septembra ove godine zameniće šefa
Dušana Todića koji se ponovo vraća u San Dijego, odakle je i došao (opet) u Square Nine i to baš u trenutku kada je sa svojim timom zaradio prvu Mišlenovu zvezdu u restoranu Jeune et Jolie u Kaliforniji pre par godina.
Skica za jedno od jela Davida Šimunića