Početna»Novosti»Deset novih nosilaca titule Master of Wine!
02.09.2018.

Deset novih nosilaca titule Master of Wine!

Među vrhunskim poznavaocima vina koji su se ovenčali ovom počašću je i prva vinarka iz Grčke koja je dokazala ovako visok nivo poznavanja vinske kulture

novost deset novih nosilaca titule master of wine vinski magazin vino fino


Proglašeno je novih deset nosilaca titule Master of Wine! Među vrhunskim poznavaocima vina koji su se ovenčali ovom počašću je i prva vinarka iz Grčke koja je dokazala ovako visok nivo poznavanja vinske kulture, kao i prva žena iz Španije koja će uz svoje prezime dodati magična slova MW.

Sa ovih deset ljudi ukupan broj nosilaca titule Master of Wine sada broji 380, i to iz 30 zemalja sveta:


Almudena Alberka MW (Španija)
Barbara Dru MW (Velika Britanija)
Olga Karapanu Kroford MW (Grčka/USA)
Redžin Li MW (Velika Britanija)
Elza Mekdonald MW (Kanada)
Tomas Parker MW (Velika Britanija)
Lindzi Pomeroj MW (SAD)
Nikola Kij MW (SAD)
Job de Swart MW (Holandija)
Tim Tiptri MW (Velika Britanija).


Ispit u organizaciji Institute of Masters of Wine ponovo se sastojao od tri stepena koji uključuju teorijske i praktične ispite i završio se pisanjem svojevrsne disertacije, to jest originalnog istraživanja na bilo koju temu u vezi sa vinom, a iz oblasti nauke, umetnosti ili društvenih nauka. Najteži i najvažniji deo ispita svakako su bile slepe degustacije na kojima su kandidati morali da pokažu ogromno znanje o vinima sa cele planete.

Zanimljivo je da, nakon polaganja ispita, budući nosioci titule moraju da potpišu dokument kojim se obavezuju da će se uvek voditi načelom poštenja i integriteta i da će koristiti svaku priliku da svoje znanje o vinu dele sa drugim ljudima. Tek kada to potpišu omogućava im se da koriste inicijale MW.