Početna»Novosti»Dorćol će tokom vikenda biti u znaku čokolade
22.10.2020.

Dorćol će tokom vikenda biti u znaku čokolade

Četvrti festival čokolade u Dorćol Platzu okupiće više od dvadeset proizvođača najčuvenije poslastice na svetu, uz niz promocija i pratećih događaja

novost dorćol će tokom vikenda biti u znaku čokolade vinski magazin vino fino
foto: Festival čokolade
Od 23-25. oktobra u Dorćol Platzu biće održan Četvrti festival čokolade, na kome će se okupiti oko dvadeset izlagača. Zakazani su brojni događaji i promocije, a ceo događaj, kako kažu organizatori, održaće se u skladu sa epidemiološkim propisima.

- Da li ste znali da je potrebno oko 400 zrna kakaoa da bi se napravilo oko pola kilograma čokolade? Pitamo se koliko bi onda bilo potrebno da se naprave sve čokolade koje će se naći na Četvrtom festivalu čokolade na Dorćol Platzu?! Takođe, istraživanjima je dokazano da prosečna osoba tokom života pojede 160 kg čokolade. Zato vas ovim putem pozivamo da uživate u neverovatnim ukusima najboljih svetskih čokolada od 23-25. oktobra, u periodu od 10-22h - pozvali su organizatori.

Oni su najavili i zanimljivosti kao što je čokoladni pab kviz koji će biti održan u subotu uveče: uz odabranu muziku učesnici će pokazati domet svog znanja o omiljenoj svetskoj poslastici, a najlošiji takmičari biće "kažnjavani" šotovima rakije.

Jedna od atrakcija festivala biće i promocija prve čokolade u izvedbi čuvenog brenda sladoleda Crna ovca, a kuća Francuske tajne, najpoznatija po sirevima pravljenim po izvornim francuskim receptima, doneće u Dorćol Platz drevnu, danas pomalo zaboravljenu poslasticu - nugat.

Najave učešća pojedinih izlagača mogu se videti na fejsbuk stranici Festivala čokolade. Ulaznice se kupuju na licu mesta pred sam događaj. Cena ulaznice za odrasle je 200 dinara, a porodična je 400 dinara bez obzira na broj članova porodice. Deca do 7 godina ulaze besplatno, a ona od 7-14 godina plaćaju ulaznicu 100 dinara.