Početna»Novosti»Dozvoljen rad restorana i kafića tokom vikenda
25.12.2020.

Dozvoljen rad restorana i kafića tokom vikenda

Ugostitejski objekti moći će da rade do 20 časova, odlučio je Krizni štab

novost dozvoljen rad restorana i kafića tokom vikenda vinski magazin vino fino

Restorani, kafići i drugi ugostiteljski objekti tokom predstojećeg vikenda moći će da rade do 20 časova, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba. Privremeno ublažavanje epidemioloških mera odnosi se i na trgovinske objekte, uslužne delatnosti i tržne centre. O ublažavanju odluke da se u ugostiteljskim objektima zabrani muzika za sada nema reči iz Kriznog štaba.

Podsetimo, do danas je na snazi bila odluka kojom se zabranjivao rad svih ovih objekata tokom vikenda, dok su radnim danom mogli da rade do 20h uz poštovanje distance i ostalih epidemioloških mera.

Naredna sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti reči o merama tokom predstojećih novogodišnjih praznika, biće održana već u ponedeljak, a za sada nema ni nagoveštaja kakve bi mere mogle biti donesene nakon vikenda. Ono što je gotovo izvesno jeste da novogodišnje proslave neće biti dozvoljene, o čemu svedoče i reči predstavnika hotela u zimskim destinacijama Srbije, koji kažu da 31. decembra neće biti svečanih večera sa ponoćnom zdravicom.