Početna»Novosti»Dva restorana, jedna hedonistička priča
25.06.2022.Promo

Dva restorana, jedna hedonistička priča

U okviru kompleksa Meneghetti Wine Hotel & Winery nalaze se i Oliveto Restaurant & Lounge Bar i restoran Meneghetti

novost dva restorana jedna hedonistička priča vinski magazin vino fino
foto: Matej Paluh Photography
Istarska oaza dobrog vina i gastronomije Meneghetti Wine Hotel & Winery, malo arhitektonsko čudo pored mora koje je sjajno uklopljeno u prelepi predeo, pored odličnog smeštaja, vrhunskih vina i lokalnih delikatesa koji se mogu kupiti na licu mesta, nudi i dva skladno uklopljena restorana koji se međuosobno nadopunjuju i pričaju istu gastronomsku i vinsku priču, ali različitim stilskim jezicima.Oliveto Restaurant & Lounge Bar je smešten pod krošnjama stabala, okružen vinogradima i besprekornim travnjakom, slikovitim bazenom i zamamnim mirisima koji se šire iz kuhinje na otvorenom, omogućavajući gostima da zavire u tajne Meneghettijevih kuvara, samo par koraka od stola.

U Olivetu se jela pripremaju od svežih sezonskih namirnica, a sintagma „od polja do stola“ ovde je uspešno ostvarena, s obzirom da Meneghetti ima vlastiti organski vrt s povrćem i začinskim biljem u kome možete i sami ubrati poneku biljku.

Nakon izvrsnih predjela poput burate s pršutom San Danielle ili koktela od plave krabe, možete probati izvrsne paste i rižota, od kojih je mnogima omiljena Spaccatelli testenina sa plodovima mora i uljem od ruzmarina ili nadaleko poznati istarski fuži s letnjim tartufom.Za ljubitelje mesa i roštilja na jelovniku se nude raznolike kreacije od boškarina, jagnjetine, lignji i račića, zapečeni rep tune i još mnogo toga. Izvan glavnog jelovnika, tu je i zanimljiva ponuda po imenu Bottomless Lunch. Reč je o ponudi jela u tri sleda po izboru u kojoj možete uživati svakodnevno od 12 do 14 sati, a sve uz vinsku pratnju u vidu penušavca Meneghetti Reserva Classic 2015, Malvazije 2021 i Merlota 2019, u kojima se može uživati neograničeno.

Svakodnevno se sprema i ulov dana - tek ulovljena bela riba, a ostatak jelovnika sa svakom sezonom donosi nove vrhunske sastojke u maštovitim kombinacijama.

Uz ponudu nagrađivanih Meneghetti vina, nakon laganih deserta uživanje se može nastaviti uz osvežavajuće koktele među kojima ima i onih sa Meneghetti potpisom.

Za večeru se gosti mogu preseliti iz ležernog ambijenta Oliveta u glavni restoran koji deli ime s hotelom, a godinama već ponosno nosi preporuku Mišlenovog vodiča. Osim ugodnog enterijera, restoran Meneghetti nudi prostranu terasu kao i prostor za privatne večere, osmišljen za goste koji žele da na poseban način obeleže važnu priliku ili da se počaste VIP tretmanom uz personalizovanu uslugu u intimnom ambijentu.Ako po prvi put posećujete restoran Meneghetti, nećete pogrešiti ako se odlučite za degustacioni u kome je šef Damir Pejčinović objedinio najbolja jela iz aktuelnog jelovnika, sa naglaskom na sezonske i lokalne namirnice. Međutim, za sve koji vole da sami slažu svoje, a la carte ponuda nudi brojne delikatese. Pravo osveženje tako možete pronaći u laganoj Tonnarelli testenini s Gambero Rosso račićima i kremom od kafe, ili pak u filetu hame s artičokama, šparglama i školjkama, a ako vam više odgovaraju mesna jela svakako naručite sporo kuvani obraz od crne svinje sa celerom, lešnicima i kokicama od kinoe. Iskusni somelijeri pobrinuće se za uparivanje ove hrane sa nagrađivanim vinskim etiketama Meneghetti

.