Početna»Novosti»Dvadeset i peti jun će biti dan Entonija Bordejna!
31.05.2019.

Dvadeset i peti jun će biti dan Entonija Bordejna!

Šefovi Erik Riper i Hoze Andres pozvali su na tviteru na globalno obeležavanje rođendana čuvenog šefa, pisca i TV zvezde

novost dvadeset i peti jun će biti dan entonija bordejna vinski magazin vino fino
U utorak ujutru dva čuvena šefa i velika prijatelja, Erik Riper i Hoze Andres, objavili su video na tviteru u kome su pozvali ljude širom sveta da 25. jun posvete sećanju na Entonija Bordejna, čuvenog gastronomada, šefa i pisca koji je izvršio samoubistvo 8. juna prošle godine. Riper i Andres su predložili da se 25. jun, rođendan velikog kuvara, od ove godine obeležava kao Bordejnov dan.

- Jun je veoma važan mesec - rekao je Riper.

- Dvadeset i petog juna svi ćemo slaviti rođendan našeg dragog prijatelja Entonija Bordejna - rekao je Riper.

Ubrzo nakon objavljivanja video zapisa, hešteg #BourdainDay uzeo je zamah na tviteru, i počele su da ga prihvataju i slavne ličnosti iz sveta gastronomije.

Paralelno sa ovom najavom, čuvena škola za šefove Culinary Institute of America, koju je i Bordejn pohađao, najavila je da uvodi stipendiju koja nosi Bordejnovo ime i koju će dobijati studenti koji žele da steknu međunarodno kulinarsko iskustvo.

Bordejn je pronađen mrtav 8. juna prošle godine u hotelskoj sobi u Strazburu, a njegovo telo pronašao je Erik Riper, njegov dobar prijatelj i dugogodišnji kolega. Nasleđe ekscentričnog kuvara, pisca i globalne TV zvezde nastavilo je da živi na svetskoj gastro sceni koja sada, više nego ikada, rado prihvata gastronomska iskustva udaljenih regiona planete.