Početna»Novosti»Džoli i Pit i pored razvoda zajedno prave vino
26.10.2016.

Džoli i Pit i pored razvoda zajedno prave vino

Francuski partneri slavnog para već su odštampali deklaracije za vino Provence rose 2016 na kojoj stoje oba njihova imena

novost džoli i pit i pored razvoda zajedno prave vino vinski magazin vino fino
Bred Pit i Anđelina Džoli, kako prenosi Dekanter, nastaviće, najverovatnije, da prave vino koje će nositi oba njihova imena, iako su se sporazumeli o razvodu. Francuski partneri slavnog para već su odštampali deklaracije za vino Provence rose 2016. Na deklaraciji stoji da ovo vino prave Džoli i Pit i porodica Perin, koja u vlasništvu ima vinski posed Šato Bokastel i od početka pomaže slavnim glumcima u stvaranju njihovog prestižnog rozea.

Nedavno je magazin US Weekly, navodeći anonimne izvore, izneo tvrdnju da će glumci prodati vinariju Miraval i podeliti novac na ravne časti, kao i da će vino iz ove godine nositi deklaraciju na kojoj neće biti njihovih imena.

- Ove glasine su u poslednje vreme sve prisutnije - kaže izvor Dekantera.

- Ipak, za sada još nema zvaničnih vesti o promeni vlasništva - dodaje ovaj izvor.

Tadašnji bračni par kupio je 2008. godine imanje Miraval za 60 miliona dolara. Unapređivali su imanje nekoliko godina, dodavši heliodrome, motociklističku stazu i u potpunosti renoviravši veliki vinski podrum. Prvi roze nastao na ovom imanju u saradnji sa porodicom Perin plasiran je pre tri godine i rasprodat je veoma brzo, uz pohvale vodećih stručnjaka za vino.


Informaciju da će vino ipak nositi imena Pit i Džoli ipak ne treba uzimati "zdravo za gotovo", upozoravaju pojedini eksperti koji navode da je moguće da je deklaracija pripremljena pre nego što je objavljena vest o razvodu. Na američkom tržištu proces prihvatanja deklaracije traje dugo, pa se za vina sa brzim obrtom kao što je roze deklaracije predaju mesecima pre nego što vino dospe na tržište.