Početna»Novosti»Džordž i Amal Kluni kupili imanje u vinskoj Provansi
28.07.2021.

Džordž i Amal Kluni kupili imanje u vinskoj Provansi

Domaine Canadel nalazi se samo pola sata vožnje od šatoa Miraval u vlasništvu Anđeline Džoli i Breda Pita

novost džordž i amal kluni kupili imanje u vinskoj provansi vinski magazin vino fino
Slavni par sa Didijeom Bremonom, prvim čovekom opštine Brinjol

Džorž i Amal Kluni privukli su veliku pažnju francuskih medija kupovinom imanja Canadel u Provansi, koje se nalazi samo pola sata vožnje od vinarije Chateau Miraval kojom upravljaju Bred Pit i Anđelina Džoli u saradnji sa vinogradarskom porodicom Peran.

Prvi čovel opštine Brinjol, Didije Bremon, oduševljeno je dočekao čuvenog glumca i njegovu suprugu, pravnicu specijalizovanu za međunarodno pravo i ljudska prava.

- Dobrodošli u Brinjol. Sada su Džordž i Amal Kluni i zvanično žitelji naše lepe opštine - rekao je Brenom koji je ponosno rekao i da je imao zadovoljstvo da bude pozvan na imanje Domaine du Canadel.

Imanje od 172 hektara plaćeno je oko 8 miliona evra. Na imanju se, kako navodi Le Parisien, nalaze zasadi maslina kao i vinogradi. Za sada, Džordž i Amal Kluni nisu rekli da će početi da se bave vinogradarstvom, ali kupovina imanja u prelepom vinogradarskom kraju svakako nagoveštava da će makar razmisliti o tome.

Dekanter navodi da dolazak slavnog para pokazuje do koje je mere ovaj deo Francuske, poznat po vrhunskom roze vinu, postao zanimljiv za imućne kupce, pa i one koji planiraju da ovde uđu u vinski biznis ili ga prošire.


Domaine Canadel, prelepo imanje u tradicionalnom stilu