Početna»Novosti»Ekskluzivne vinske večeri u restoranu Kovač
17.04.2019.

Ekskluzivne vinske večeri u restoranu Kovač

Prvo vinsko veče održano je 9. aprila, kada su predstavljena vina kuće Radovanović

novost ekskluzivne vinske večeri u restoranu kovač vinski magazin vino fino


U beogradskom restoranu Kovač nedavno su počele da se održavaju vinske večeri u okviru kojih će svaki put gostovati druga vinarija.

- Večeri u restoranu Kovač okupiće ljude koji cene našu tradiciju i uživaju u bogatstvu i raznolikosti srpskog identiteta. Računamo na lepu energiju koju će proizvesti mirisi i ukusi sa naših starih trpeza uz čašu odabranog vina, koje slovi kao piće za ljude od stila - govore u restoranu Kovač i najavljuju da se ovi događaji izdvajaju po tome što će im prisustvovati vlasnici vinarija, enolozi i drugi ljudi iz vinskog sveta koji će gostima približiti svet vina. Događaje će pratiti i vinski melos regija iz kojih vina dolaze.

Prvo vinsko veče održano je 9. aprila, kada su predstavljena vina kuće Radovanović. Vlasnik vinarije, Miodrag Radovanović, otvorio je manifestaciju i obratio se gostima koji su tokom večeri razgovarali sa njim o ekskluzivitetu njegovih vina i umeću ljudi, koje je okupio da bi došao do vina u kojima su gosti uživali.

Sva vina iz Podruma Radovanović, koja su u toku večeri poslužena - Rizling Rajnski, Chardonnay selekcija, Cabernet Sauvignon Franc, Cabernet Sauvignon Réserve - našla su svog druga u meniju restorana Kovač. Tako je Cabernet Sauvignon Franc bio u društvu domaćeg odležalog ramsteka, a teleći medaljon sa mladim srbijanskim kajmakom upotpunio je Cabernet Sauvignon Réserve.