17.04.2019.
Ekskluzivne vinske večeri u restoranu Kovač
Prvo vinsko veče održano je 9. aprila, kada su predstavljena vina kuće Radovanović
U beogradskom restoranu Kovač nedavno su počele da se održavaju vinske večeri u okviru kojih će svaki put gostovati druga vinarija.
- Večeri u restoranu Kovač okupiće ljude koji cene našu tradiciju i uživaju u bogatstvu i raznolikosti srpskog identiteta. Računamo na lepu energiju koju će proizvesti mirisi i ukusi sa naših starih trpeza uz čašu odabranog vina, koje slovi kao piće za ljude od stila - govore u restoranu Kovač i najavljuju da se ovi događaji izdvajaju po tome što će im prisustvovati vlasnici vinarija, enolozi i drugi ljudi iz vinskog sveta koji će gostima približiti svet vina. Događaje će pratiti i vinski melos regija iz kojih vina dolaze.
Prvo vinsko veče održano je 9. aprila, kada su predstavljena vina kuće Radovanović. Vlasnik vinarije, Miodrag Radovanović, otvorio je manifestaciju i obratio se gostima koji su tokom večeri razgovarali sa njim o ekskluzivitetu njegovih vina i umeću ljudi, koje je okupio da bi došao do vina u kojima su gosti uživali.
Sva vina iz Podruma Radovanović, koja su u toku večeri poslužena - Rizling Rajnski, Chardonnay selekcija, Cabernet Sauvignon Franc, Cabernet Sauvignon Réserve - našla su svog druga u meniju restorana Kovač. Tako je Cabernet Sauvignon Franc bio u društvu domaćeg odležalog ramsteka, a teleći medaljon sa mladim srbijanskim kajmakom upotpunio je Cabernet Sauvignon Réserve.