Početna»Novosti»ENTONI BORDEJN IZVRŠIO SAMOUBISTVO
08.06.2018.

ENTONI BORDEJN IZVRŠIO SAMOUBISTVO

Beživotno telo velikog šefa i kulinarske zvezde pronađeno je jutros u hotelskoj sobi

novost entoni bordejn izvrŠio samoubistvo vinski magazin vino fino
Entoni Bordejn, kuvar, pisac i globalna televizijska zvezda, pronađen je mrtav jutros u svojoj hotelskoj sobi u u Strazburu u Francuskoj, gde je boravio na snimanju novih epizoda svog serijala Parts Unknown. Prema prvim informacijama koje prenosi mreža CNN, šezdesetjednogodišnji Bordejn izvršio je samoubistvo, a njegovo beživotno telo pronašao je u hotelskoj sobi čuveni kuvar Erik Riper, Bordejnov veliki prijatelj.

Temperamentni kuvar, autor knjiga i TV emisija i čovek koji je izvršio ogroman uticaj na savremenu gastronomiju, približivši milionima ljudi gastronomske tradicije svetskih regija čiju hranu retko srećemo u menijima restorana visoke kuhinje, odlučio se za "hemingvejevski izlaz" posle života koji je jednim delom bio obeležen bolestima zavisnosti o kojima je otvoreno govorio u brojnim intervjuima.

- Sa ogromnom tugom potvrđujemo smrt našeg dragog prijatelja i kolege, Entonija Bordejna. Njegova ljubav prema avanturama, novim prijateljima, dobroj hrani i pićima, kao i upečatljivim pričama iz celog sveta, činila ga je jedinstvenim publicistom. Njegovi talenti nikada nisu prestali da nas oduševljavaju i zbog toga će nam veoma nedostajati. U ovom neverovatno teškom trenutku, naše misli i molitve su sa njegovom ćerkom i porodicom - objavila je CNN mreža.

Entoni Bordejn rođen je u Njujorku 1956. godine i kao mlad se zaposlio kao kuvar, radeći u nizu poznatih američkih restorana. Pažnju na sebe skrenuo je prvom knjigom Poverljivo iz kuhinje, a svetsku slavu stekao je televizijskim serijalima Kuvareva turneja, Bez rezervacije, Layover i Parts Unknown. Putujući po celom sveta, Bordejn je rušio predrasude publike, otkrivajući kulinarske bisere dalekih krajeva. Na sebi svojstven način, neopterećen društvenim konvencijama, strasno i bez dlake na jeziku delio je sa publikom svoje impresije. Bio je posebno fasciniran Azijom, pogotovo kulinarskim tradicijama Japana i Vijetnama. Jedna od njegovih epizoda snimljana je i u Hrvatskoj. Nažalost, uprkos nekolicini pokušaja i pregovora, Bordejn nikada nije došao u Srbiju.

Povezani unosi