Početna»Novosti»Festival u Gudurici pomaže lokalnim vinarima
21.09.2020.

Festival u Gudurici pomaže lokalnim vinarima

U malom mestu kod Vršca od 25. do 26. septembra 2020. održaće se vinski susret po imenu Zlatna jesen

novost festival u gudurici pomaže lokalnim vinarima vinski magazin vino fino
U septembru, banatsko mesto Gudurica tradicionalno miriše na vino i sir. Festival Zlatna jesen održava se već godinama, a ovogodišnje izdanje festivala je specifično jer svako ko ga poseti moći će da pomogne lokalnim vinarima koji se trenutno nalaze u veoma teškoj situaciji.

U Gudurici je registrovano čak šest vinarija: Nedin, Bahus, Selecta, Conte de Vallonne, Rnjak i Mišić. Uz dobro poznate gastronomske specijalitete, posetioci će biti u prilici da degustiraju vina svih šest registrovanih guduričkih vinarija, ali i da po promotivnoj ceni kupe prvi limitirani paket najboljih guduričkih vina: po jedno najbolje vino iz svake vinarije, po izboru vinara, i na taj način pomognu njihovom radu.

Ovogodišnji festival Zlatna jesen organizuje se u okviru projekta Akademsko selo koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac, zajedno sa grupom donatora iz dijaspore. Kako kažu iz Fondacije, cilj je da se sačuvaju sela u Srbiji i podstaknu mladi da ostanu u svojim mestima, ili da se vrate u njih i na savremen način nastave tradiciju svojih porodica, koji vekovima žive od rada na selu.

Više o festivalu, ali i o drugim događajima kao i samoj živopisnoj Gudurici, može se pročitati i videti na ovom sajtu.