Početna»Novosti»Gastro maraton u Metro horeca centru
08.10.2018.

Gastro maraton u Metro horeca centru

Na dvodnevnom događaju radionice će držati najeminentniji šefovi u Srbiji

novost gastro maraton u metro horeca centru vinski magazin vino fino
Povodom Dana sopstvenog poslovanja, 9. i 10. oktobra u Metro HoReCa centru održaće se Gastro maraton, besplatni dvodnevni edukativni događaj uz organizaciju različitih vrsta gastronomskih prezentacija koje će voditi eminentni stručnjaci iz HoReCa sektora. Prvog dana program će početi radionicom Vlajka Pešića, šefa kuhinje restorana Corso koji će predstaviti Ukuse Mediterana/jela od morskih riba. Program se nastavlja radionicom La Cucina Italiana Jovice Jovičića, šefa kuhinje restorana Cafe Company Strada. Sledi gastro program Junior Chef Kluba na temu moderne srpske kuhinje, a za kraj će Marko Trpković, šef poslastičarnice Hiltona govoriti o savremenim hotelskim desertima.

Drugog dana, Nemanja Kužet, šef kuhinje Smokvice, govoriće o inovativnom restoranskom doručku, nakon čega će Nikola Biševac, šef kuhinje Terminala, govoriti o modernom konceptu stejka. Ljuba Stojanović, šef kuhinje Balkan Express-a će održati radionicu Balkan Gourmet Food, a Danuška Kumara iz Hajata govoriće o ukusima Šri Lanke i umetnosti kombinovanja začina. Za kraj je predviđena radionica Salad Dinner koju priprema Dejan Stanković, izvršni šef restorana Osteria Mozzarella.