Početna»Novosti»Gastro pregled: Koja je tajna dobre pice u Beogradu?
14.05.2022.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Koja je tajna dobre pice u Beogradu?

Prošle nedelje su dve beogradske picerije proglašene najboljima u Evropi, a čak šest kultnih lokala u glavnom gradu moralo je da zauvek zatvori svoja vrata

novost gastro pregled koja je tajna dobre pice u beogradu vinski magazin vino fino
Da li ste čuli da je Pietra, malena picerija sa Vračara ove godine među najboljih pedeset u Evropi? A da Mandarina Cake Shop otvara novi lokal, isto na Vračaru? A jel’ ste znali da su prošlog vikenda zauvek zatvoreni Mladost, Ludost, Radost i Gadost? I Gajba i Taman, sve što je bilo na toj lokaciji, u Karađorđevoj 44?

U poznatom izboru 50 Top Pizza, ove godine Beograd ima čak dve picerije među pedeset najboljih, jednog starosedeoca na listi i jednu novu pridošlicu među odabranima u Evropi. Čuvena picerija Majstor i Margarita popela se za osam mesta u odnosu na prošlu godinu i opet je proglašena najboljom u Srbiji i ovo joj je već treći put da je na ovoj autoritativnoj listi. Ove godine, i Pietra, relativno nova članica na domaćoj gastro sceni, našla se među najboljima, i to veoma blizu Majstora i Margarite, na 37. mestu. Pietra je inače, jedno super mesto sa odličnim picama i veoma dobrim koktelima, lokal u kome nećete videti sponzorisan ni suncobran ni pepeljaru ni šoljicu za kafu, picerija koja je zaživela bez ikakve reklame, mesto koje se totalno zasluženo našlo na ovoj listi.

Početkom maja, Mandarina Cake Shop, cenjena beogradska poslastičarnica, proslavila je sedmi rođendan, a povodom toga, do kraja maja, kako je najavljeno, otvoriće novi lokal u Baba Višnjinoj ulici na Vračaru zajedno sa popularnim brendom Dechko Tzar. Sa novom lokacijom stići će i totalno novi meni, a šta li će se desiti sa gotham twistom, prepoznatljivim ukusom ove poslastičarnice, videćemo veoma brzo.

Prošle nedelje, ujutru, zauvek su zatvoreni poznati beogradski klubovi koji su se nalazili u zgradi u Karađorđevoj 44 – Mladost, Ludost, Gadost, Gajba, Taman i restoran Radost koji je bio specifičan po tome što je klopu služio i posle ponoći. Razlog zatvaranja je, kako sam čula, to što se prodaje zgrada u kojoj su se nalazila sva ova mesta koja su prošlog vikenda u velikom stilu i onako kako smo od njih navikli - sa dobrom muzikom i uz učešće svih beogradskih klabera - ispraćena iz Savamale…

Do sledećeg vikenda,
Vidimo se.