Početna»Novosti»Gastro pregled: Kuda sa najmlađima?
23.07.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Kuda sa najmlađima?

Top 3 favorita za letnje uživanje sa decom u beogradskim restoranima

novost gastro pregled kuda sa najmlađima vinski magazin vino fino
U nedelji za nama, dok čekam da odem na zasluženi odmor, istraživala sam gde u Beogradu može da se ode sa decom, a da se uz to dobro provedete i vi i deca.

I evo mojih Top 3 favorita za letnje uživanju u gradu, u restoranu, sa malom decom!

Emily Garden Bar nalazi se u sklopu sportskog centra Olimp na Zvezdari i dobio je ime po ćerki našeg tenisera Janka Tipsarevića, koji je i vlasnik. No, to je sve mnogo manje bitno od toga da je klopa baš fina, da su konobari ljubazni i ažurni i da se bašta kao i igralište za decu nalaze u prirodnoj hladovini i da ima baš puno sadržaja. U restoranu možete dobro da doručkujete i to veoma dobre uštipke poslužene sa pršutom i sirom, da zajedno sa klincima podelite finu picu, gricnete bruskete ili dan začinite ćevapčićima ili nekim drugim sočnim mesom dok posmatrate vaše mališane koji se bezbrižno igraju. Korišćenje igrališta je besplatno, dok su cene hrane i pića prosečne.

Dok nisam postala mama uopšte nisam mogla da shvatim koje su to gastronomske, ali i sve ostale čari restorana Time Out na Adi Ciganliji. Međutim, shvatila sam brzo da je to zapravo ručak na miru! Deca su na bezbednom, u velikom igralištu na pesku i sa raznim zanimacijama, pa čak i sa trampolinama. Hrana je skroz okej- iako ovaj restoran ne nudi ništa što će vas gastronomski raspametiti, sve je veoma pristojno, od pljeskavica i deci omiljenog pomfrita, do pasta i raznih sendviča što je sasvim dovoljno, budući da je za decu zabava zaista zagarantovana, a to automatski znači i za roditelje. Igraonica je besplatna, ali su cene hrane i pića više od uobičajenih.

Liberte je sigurno jedno od omiljenijih mesta mnogih beogradskih porodica. Nalazi se na Voždovcu, ima predivnu terasu sa koje se pruža pogled na Beograd, igraonicu za decu koja je dosta dobro osmišljena sa velikom žirafom u centru prostora i sa stolovima za roditelje smeštenim tik uz dečji deo. Ponuda Libertea zasniva se na dobroj kafi, sveže ceđenim sokovima i finim porcijama hrane, od pita za decu, ćevapčića i salata, do jela sa vrganjima za roditelje. Mesto je veliko, prostrano i veoma lepo i moderno uređeno. Igraonica se dodatno naplaćuje po minutu korišćenja, dok su cene hrane i pića normalne.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.

Povezani unosi