Početna»Novosti»Gastro pregled: Nema zime za ugostitelje na planinama
22.01.2022.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Nema zime za ugostitelje na planinama

U Beogradu, restorani ne rade loše - za početak godine gostiju je sasvim dovoljno, naročito ako uzmemo u obzir da je "ceo Beograd“ trenutno na Kopaoniku

novost gastro pregled nema zime za ugostitelje na planinama vinski magazin vino fino
Praznici su prošli, kažu da predstoji još snežnih dana, a do kraja januara ostala je čitava večnost. No, bez obzira na sve, optimizam ne jenjava, ni kod nas „običnih“ ljudi, a ni kod ugostitelja. Čak su i Francuzi odlučili da od februara posle 16 meseci otvore klubove i barove i lagano počnu da se vraćaju normalnom ugostiteljskom životu. Kod nas, neki klubovi rade, neki ne, ali je provod nažalost daleko lošiji nego što je to bilo pre pandemije.

U Beogradu, restorani ne rade loše, naravno, uvek može i treba bolje, ali za početak godine gostiju je sasvim dovoljno, naročito ako uzmemo u obzir da je „ceo Beograd“ trenutno na Kopaoniku.

A tamo, kao što smo svi ovih dana imali prilike da vidimo na društvenim mrežama, ugostiteljstvo ne cveta, već buja, iako je, moram da priznam, ta priča o astronomskim računima sa Kopaonika koja se svake godine ponavlja više i dosadna. Ali, da se razumemo, Kopaonik nisu samo narodnjaci i „dranje“ gostiju: osim dobrih staza, ima on šta i da ponudi kada su restorani u pitanju. Dva veoma cenjena hotela, Grand i Viceroy i njihove gastronomske priče smeštene u hotelskim restoranima i barovima možda na najbolji način pokazuju koliko zapravo Kopaonik ima publiku za ozbiljniju gastronomiju od već svima dobro znane ponude u lokalnim kafanama. U Viceroy hotelu nedavno je došlo i do promena u menadžmentu. Iz hotela je otišao generalni direktor Goran Kovačević, a zamenio ga je Marko Korica koji je bio u njegovom timu od samog otvaranja hotela, te nekako znam da za Viceroy nema zime i ove zime.

Do sledećeg vikenda,

Čuvajte se.