Početna»Novosti»Gastro pregled: Srbija u dobrom društvu
27.11.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Srbija u dobrom društvu

Conde Nast Traveller uvrstio je našu zemlju na top listu destinacija za 2022, i to pre svega zbog dobre hrane!

novost gastro pregled srbija u dobrom društvu vinski magazin vino fino

Prošle nedelje, naša zemlja našla se u odabranom društvu dvadeset turističkih destinacija za koje prestižni američki portal Conde Nast Traveller piše da ih vredi posetiti u 2022. godini. Srbija je tu zbog hrane i vina, razume se, a pomenuti sajt u opisu se osvrće i na neke od glavnih pretendenata na Mišlenovu zvezdu u Srbiji, poput Salona 1905, Magelana i restorana Enso. Zanimljivo je i to što je Conde Nast Traveller u tom tekstu praktično najavio da do kraja ove godine Mišlenovi kritičari dolaze u Srbiju, iako još nema zvanične informacije o tome.

U nedelji za nama, u Beogradu je otvoren još jedan lokal na Zemunskoj pijaci koji obećava - Pretop. Po nazivu lokala jasno vam je šta se tu slasno jede. Jednostavno i kvalitetno, praseće i jagnjeće pečenje, odnosno popularne bajadere i zanatski hleb napravljen od kiselog testa. Lokal su otvorila dva talentovana mlada kuvara iz Beograda i vlasnik jedne beogradske pržionice kafe. Sa radom su počeli pre tri dana, a već drugog dana na polovini radnog vremena su sve rasprodali. U prevodu, ako planirate za vikend da ih obiđete, najbolje je da se najavite, odnosno rezervišete klopu, da ne biste ostali bez iste.

A kada već pričamo o pretopu, sutra se na Salašu kod stare dunje na putu ka Zrenjaninu, odigrava Prvi banatski svinjokolj, događaj na kome se uz tamburaše i dobro vino grcikaju vrući čvarci i ostale tradicionalne vojvođanske đakonije, pa ako još niste odlučili kako da provedete sutrašnji dan, eto ideje. P.S. Rezervacije su obavezne.

Do sledećeg vikenda,

Vidimo se.