Početna»Novosti»Gastro pregled: Ugostitelji ostali i bez ručka
27.02.2021.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Ugostitelji ostali i bez ručka

Preživeće jedan vikend, slažu se domaći ugostitelji, ali, ukoliko lokali do 14 sati budu radili i tokom radne nedelje, izvesno je da će se sada zaista zatvoriti mnogi

novost gastro pregled ugostitelji ostali i bez ručka vinski magazin vino fino
Danas i sutra ugostiteljski objekti u Srbiji radiće čak šest sati kraće nego što su radili do sada, a, kako se priča, moguće je i da se novo radno vreme produži i na sledeću radnu nedelju. Ali će se o tome nešto više znati u ponedeljak. Novo radno vreme, do 14 sati, za ugostitelje praktično znači da ni ručak više neće moći da služe u restoranu. Vlasnici su već dovoljno izgubili prvobitnim skraćenjem radnog vremena do 20 sati, jer nemaju mogućnost da služe večeru, a od večere upravo najviše i zarađuju.

Iz restorana Homa su se juče na Instagramu našalili sa novim radnim vremenom, obavestivši svoje pratioce da večeru služe do 14 sati.

Preživeće jedan vikend, slažu se domaći ugostitelji, ali ukoliko lokali do 14 sati budu radili i tokom radne nedelje izvesno je da će se sada zaista zatvoriti mnogi, svi oni koji posle godinu dana mukotrpne borbe sa koronom jednostavno više nemaju sredstava za rad.

Da kompletna situacija sa korona virusom ne obećava mnogo, ni kod nas, ni u komšiluku, pokazuje i to što se objave Mišlenovih izdanja za 2021. godinu uporno odlažu. U Hrvatskoj je pre nekoliko dana trebalo da izađe izdanje čuvenog vodiča za 2021. godinu, ali to će se, kako je najavljeno, najranije desiti u junu, kada ćemo saznati i za koliko zvezdica će postati bogatija i domaća gastro ponuda.

Do sledećeg vikenda,

Čuvajte se.