Početna»Novosti»Gastro pregled: Ugostitelji protiv Vibera
10.10.2020.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Ugostitelji protiv Vibera

Od pre dva dana ugostitelji u Srbiji poslednjeg gosta ispraćaju u 23 sat

novost gastro pregled ugostitelji protiv vibera vinski magazin vino fino
Nova odluka o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 23 sata odnosi se i na lokale koji imaju bašte, a ne samo na one u zatvorenom prostoru. Osim toga, najavljeno je i pooštravanje kontrole primene novih mera, pa se u to ime, u ugostiteljskim krugovima u Beogradu već nekoliko dana zbijaju šale na račun pomenute viber grupe koja će, prema najavama iz gradske uprave, uskoro biti dostupna svim građanima. Naime, oni će moći da pošalju fotografije ugostiteljskih objekata u kojima se ne poštuje novo radno vreme, ali i krše preostale propisane epidemiološke mere i na taj način, tvrde iz Grada, pomognu suzbijanju virusa.

Zbog toga, ugostitelji su veoma ljuti, jer su svesni, kako kažu, da iako poštuju sve propisane mere, uvek mogu da naiđu na nekog kome smeta, recimo, žamor gostiju u bašti i koji namerno mogu da pošalju neodgovarajuću fotografiju i tako im unište već skoro pa propao biznis. I šta će onda da rade? Domaći ugostitelji su saglasni u tome da „cinkarenje“ na viber grupi nije način da se pomogne ugostiteljskom sektoru, već samo jedan stepenik više do potpune blokade ugostiteljstva u našoj zemlji. Dakle, ko preživi, pričaće!

Dan prokupca slave i ugostitelji

A od danas, u našoj zemlji, počinje veliko slavlje - slavi se prokupac, autohtona srpska sorta i prva sorta vinove loze sa područja centralne i istočne Evrope koja je dobila svoj međunarodno priznat dan, 14. oktobar, Dan prokupca. Osim vinarija koje ga proizvode, u slavlje su se uključili restorani, vinoteke i vinski barovi. Nedelja prokupca počinje danas i traje do 18. oktobra, a ove godine, ugostitelji su se dobro pripremili za slavlje. Jedni su kreirali specijalne menije posvećene prokupcu, drugi su se odlučili da upare jela sa svog jelovnika sa prokupcem, a najviše je onih koji će svoje goste častiti nižim cenama vina od prokupca. U kojim sve ugostiteljskim objektima u Srbiji i regionu se slavi prokupac cele nedelje pogledajte ovde i ako već niste, ugostitelji, pridružite se!

Do sledećeg vikenda,

Živeli!

Povezani unosi