Početna»Novosti»Globalni vinski nomadi okupili su se u Beogradu
13.10.2017.

Globalni vinski nomadi okupili su se u Beogradu

Ekspedicija #winelover ekipe u našu zemlju počela je BYOW (ponesi svoje vino) događaju u baru Steak & Wine

novost globalni vinski nomadi okupili su se u beogradu vinski magazin vino fino
U susretu Danu prokupca koji će sutra širom Srbije i u nekoliko zemalja Evrope okupiti poklonike autohtone srpske sorte, sinoć je u beogradskom vinskom baru Steak & Wine Bar održan neformalan i izuzetno veseo međunarodni skup ljubitelja vina. Zajednica vinskih nomada okupljena u inicijativu #winelover od ove godine ima i Srbiju na listi destinacija, a ekspedicija u našu zemlju počela je BYOB (ponesi svoje piće) događajem u baru Steak & Wine, uz tradicionalnu srpsku zakusku.

Jedan od organizatora boravka #winelover ekipe u Srbiji, Tomislav Ivanović, rekao je da mu je izuzetno drago zbog toga što se karavan ljubitelja vina, u kome su ljudi iz 18 zemalja sveta, od Rumunije do SAD i Brazila, opredelio za našu zemlju i izrazio nadu da će njihov boravak u Srbiji ostaviti veoma lepe uspomene.

- Potrudite se da ne kasnite u autobus i da ne padnete sa broda na Dunavu - rekao je Ivanović, aludirajući na današnju ekskurziju #winelover ekipe u Negotinsku krajinu, nakon koje će se vinoljupci pridružiti obeležavanju Dana prokupca - konferenciji o prokupcu u hotelu Holiday Inn, kao i salonu i velikoj večernjoj žurci u Gastro baru 20/44. I u nedelju imaju zanimljiv program: posle studijskog putovanja u Šumadiju, u beogradskom hotelu Square Nine će biti gosti tematske gala večere nazvane Fine Wines of Vojvodina.

Na druženju u baru Steak & Wine mogla se isprobati izvanredno eklektična kolekcija vina skupljena sa svih strana sveta - od improvizovane horizontale rumunskih vina, preko malvazije iz amfore, do pino noara iz Sonome u Kaliforniji i dvadesetogodišnjeg kjantija.