Početna»Novosti»Gordon Remzi na velikoj kulinarskoj ekspediciji!
17.07.2019.

Gordon Remzi na velikoj kulinarskoj ekspediciji!

Na kanalu National Geographic čuveni šef će kuvati zajedno sa ljudima sa najudaljenijih tačaka planete

novost gordon remzi na velikoj kulinarskoj ekspediciji vinski magazin vino fino
Legendarni šef Gordon Remzi istražiće najudaljenije krajeve kulinarstva u novom serijalu Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta, koji će imati premijeru 28. avgusta u 21.55 na kanalu National Geographic.

Od Perua, Laosa i Maroka, do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, Remzi će se voziti kroz doline, roniti u okeanima, penjati se kroz šume i planine u potrazi za kulinarskom inspiracijom.

Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta prati Remzija dok se sastaje sa domorodačkim narodima po čitavom svetu da bi saznao što više o njihovim kulturama, jelima i ukusima svojstvenim svakoj destinaciji. Svaki sastojak koji ubere i svako jelo koje proba služiće kao inspiracija za njegovo autorsko jelo, koje predstavlja srž te kulture. Svaka epizoda završava se izazovom u kome Remzi, uz pomoć lokalnih majstora, sprema jelo za domoroce. Za Remzija, hrana čini kapiju za ulazak u određenu kulturu, a svaka avantura prolaz je u dušu ljudi i njihovog doma.

- Ovo je bilo neverovatno iskustvo, putujući neutabanim stazama sa National Geographic i gradeći prijateljstva sa lokalcima kako bismo naučili i podelili njihovu jedinstvenu tradiciju, jela i neverovatan napor koji je potreban da bi se došlo do potrebnih sastojaka - kaže Remzi i dodaje:

- Naučio sam više snimajući ovaj serijal, nego što sam naučio u poslednjih deset godina.

Remzijeve nove avanture zaista nisu za ljude slabijeg duha. Probijanje kroz gustu džunglu Laosa kako bi uzeo jaja mrava pletilja. Ronjenje kroz opasne vode tokom lova na puževe i džinovske vodene stenice. Lov na jegulje pomoću tradicionalnih maorskih tehnika na Novom Zelandu. Penjanje po litici tokom mećave sa lokalnim skupljačem, kako bi pronašli začine, na Aljasci. Spuštanje konopcem niz vodopad kako bi upoznao lovce na pečurke u Maroku. Spuštanje niz liticu u potrazi za crvima u kaktusu, koji se u Peruu smatraju delikatesom.

Serijal će se emitovati u 172 države na 43 jezika.