Početna»Novosti»Gordon Remzi napravio prvi veganski meni!
05.01.2019.

Gordon Remzi napravio prvi veganski meni!

Veliki gastronomski preokret za šefa koji se do pre samo godinu dana rugao veganima

novost gordon remzi napravio prvi veganski meni vinski magazin vino fino
Čuveni šef Gordon Remzi napravio je svoj prvi veganski meni! Veganska hrana u izdanju legendarne prznice i TV lica moći će se probati do 13. februara u njegovom londonskom restoranu Bread Street Kitchen.

- Slavimo Veganuar (januarska kampanja na društvenim mrežama sa ciljem promocije veganske hrane) našim specijalnim veganskim nenijem u restoranu Bread Street Kitchen - najavljeno je na Remzijevom zvaničnom veb sajtu.

Gosti kao predjelo i supu mogu da probaju supu od bundeve, "salatu od superhrane" i cveklu sa lešnicima i uljem od tartufa, kao i ručno sečeni pomfrit, pečene šargarepe i sezonski zeleniš. Glavna jela uključuju rižoto od divljih pečuraka i tartufa, kao i picu sa pečenim patlidžanom, pestom, pečenim pinjolima i sosom od paradajza. Tu je i izbor dezerta: mus od čokolade i avokada, sladoled od banane, kup sa orasima i javorovim sirupom, karpaćo od ananasa sa marakujom i sorbeom od jagode.

Remzi je prošlog aprila šokirao svoje fanove objavivši da je voljan da se okuša u veganskoj gastronomiji. "Daću šansu veganstvu. Da, dobro ste čuli", tvitovao je Remzi, zajedno sa fotografijom veganske pice, iste one koja je sada na meniju poznatog londonskog restorana. Čuveni šef se pre manje od godinu dana rugao veganima: u jednom tvitu napisao je, misleći na poznato udruženje za zaštitu životinja, "I’m a member of PETA ! People eating tasty animals" (Ja sam član PETA! Ljudi koji jedu ukusne životinje", a u drugom je, na pitanje da li je na nešto alergičan, napisao "Na vegane". Takođe, bio je na meti kritičara zbog toga što je u svojim restoranima služio foie gras, hranu koja se dovodi u vezu sa nehumanim tretmanom životinja.