Početna»Novosti»Gordon Remzi otvara azijski restoran u Londonu
08.02.2019.

Gordon Remzi otvara azijski restoran u Londonu

Lokal po imenu Lucky Cat inspirisan je kafanama iz Tokija tridesetih godina prošlog veka, a nazvan je po popularnoj azijskoj amajliji koja donosi sreću i bogatstvo

novost gordon remzi otvara azijski restoran u londonu vinski magazin vino fino
Čuveni šef i TV lice Gordon Remzi otvara svoj prvi azijski restoran! Restoran po imenu Lucky Cat by Gordon Ramsay nalazi se u Londonu, a koncept lokala inspirisan je kafanama iz Tokija tridesetih godina prošlog veka. Restoran se nalazi u bogataškom Mejferu, na lokaciji na kojoj je 14 godina radio prestižni restoran Maze.

Remzijev novi poduhvat opisuje se kao "autentična azijska gostionica i noćni lokal'", a nazvan je po popularnoj azijskoj amajliji koja donosi sreću i bogatstvo. Lokal će, pod Remzijevim (veoma) strogim nadzorom, voditi šef Ben
Orpvud
koji se od prošle godine nalazi u timu čuvenog šefa, i ima bogato iskustvo u azijskoj kuhinji, a naročito u spravljanju specijaliteta na bazi tofua, jela koje uživa sve veću popularnost u zapadnim zemljama.

Restoran će dizajnirati studio AfroditiKrassa, čiji su dizajneri radili i na restoranu Hestona Blumentala na londonskom aerodromu Hitrou.

Remzi je rekao da je ovaj restoran za njega veliki izazov, i zbog koncepta i zbog lokacije:

- Jedva čekam da otvorim vrata novog restorana i Mejferu ponudim novo iskustvo azijske kulture i kuhinje. Da budem iskren, u ovom restoranu neće biti lošeg stola. Svaki sto će imati jedinstveni pogled, a gosti će iz restorana poneti sećanje na senzacionalno iskustvo, bilo da je to fenomenalan meni, izvrsna usluga ili zapanjujući pogled. Restoran Maze ostavio je nasleđe koje nije lako nadmašiti, ali ne sumnjam da će Lucky Cat biti na visini zadatka - rekao je Remzi, koji je u poslednje vreme suočen sa ozbiljnim poslovnim gubicima i nada se da će novim gastronomskim poduhvatima uspeti da uskoro finansijski bude ponovo u plusu.