Početna»Novosti»GRAŠAC NA TVRĐAVI
21.05.2024.

GRAŠAC NA TVRĐAVI

Više od 30 vinarija i veliki broj izvanrednih grašaca čekaju vas na Petrovaradinskoj tvrđavi u subotu 25. maja, od 17 do 22 časa

novost graŠac na tvrĐavi vinski magazin vino fino
Dok gledate u Novi Sad i moćni Dunav pod vašim nogama, uživate u vrhunskoj muzici i dobrom društvu, u nestvarnom ambijentu Petrovaradinske tvrđave moći ćete da u okviru Festivala grašca probate najbolje ocenjena vina Srbije, naravno od grašca, zatim sveže grašce iz nove berbe, a biće tu i premijere novih kupaža! Festival grašca održaće se u subotu 25. maja na platou ispred umetničkih ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi, a organizatori su Udruženje vinara i vinogradara Srem - Fruška gora i magazin Vino & Fino uz podršku Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i kompanije Telekom Srbija.Još niste probali grašac sa malo tamjanike? Ni nove penušavce od grašca? A kasnu berbu? Ako već niste – sad je pravo vreme. Grašac, probrani zalogaji, dobra muzika sve skupa, obećava fenomenalnu atmosferu za uživanje u vinima od ove autohtone sorte važne i za region i za nas, Fruškogorca kojio je pobrao svetsku slavu.Više od 30 vinarija iz Srbije i gostujućih zemalja predstaviće od 17 pa do 22 časa grašce u širokom rasponu stilova – biće tu savršenih grašaca za prolećne i letnje dane, hrskavih, svežih i bodrih, potom zrelih, barikiranih, moćnih vina namenjenih za duže odležavanje, a organizatori najavljuju premijere i stilska iznenađenja. Na pitanje šta sve grašac može i gde su mu granice još uvek nema odgovora niti će ga uskoro biti, a Festival grašca je pravo mesto da se utvrdi dokle je grašac stigao u svim svojim izrazima, i kakva je trenutno trajektorija njegovog uspona u najveće vinske visine. Biće ovo veče kada će se grašac slaviti u svom punom sjaju i na manifestaciji kakva mu i dolikuje.

Ulaz je besplatan, a vaučeri za konzumaciju kupuju se na ulazu u festivalski prostor, tačno tamo gde će se iznajmljivati i čaše.

Vidimo se na Đavi!