Početna»Novosti»Hotel u vinogradu postaje novi simbol Australije
08.04.2020.

Hotel u vinogradu postaje novi simbol Australije

Izuzetno ugledna vinska kuća Seppeltsfield gradi luksuzni hotel okružen čokotima grenaša starim šezdeset do osamdeset godina

novost hotel u vinogradu postaje novi simbol australije vinski magazin vino fino
Australijska vinarija Seppeltsfield, jedna od najpoznatijih vinskih kuća južne Australije, uskoro počinje izgradnju luksuznog hotela koji će, ako je verovati projektantima, postati novi arhitektonski simbol kontinenta. Hotel će imati dvanaest spratova, a dizajn koji potpisuje kuća Intro Architecture inspirisan je istorijom ove vinarije i njenog drevnog podruma u kome se nalaze bačve fortifikovanog vina starog i do 140 godina.

Hotel će biti sagrađen usred vinograda ove kuće i biće okružen čokotima sorte grenaš, starim 60 do 80 godina. Gosti će moći da uživaju u panoramskom baru i na privatnim terasama koje će se pružati iz svake sobe, sa neverovatnim pogledom na jedan od najlepših vinograda u Australiji.

Vlasnik kuće Seppeltsfield, Voren Rendal, rekao je:

- Hotel će biti kruna naše velike vizije da Seppeltsfield postane najtraženija hedonistička destinacija na svetu. Želeli smo da stvorimo nacionalnu ikonu južne Australije, njen ekvivalent opere u Sidneju - naveo je ambiciozni vinar i dodao:

- Prošle godine, naš vinograd proglašen je za jedan od najboljih pedeset vinograda na svetu. Izgradnja ovog hotela učiniće da uđemo u prvih pet i da dodatno podignemo međunarodnu reputaciju Australije u vinskom svetu.

Hotel Oscar Seppeltsfield biće nazvan po najuglednijem vinaru iz loze koja je osnovala kuću Seppeltsfield, Oskaru Benou Sepeltu (1873-1963). Otvaranje je zakazano za 2022. godinu, kada će, svi se nadaju, aktuelna kriza biti samo ružna uspomena, a render koji je objavila vinarija već privlači pažnju i vinoljubaca i poznavanja graditeljstva: zdanje koje izgleda kao da su ga oblikovali snažni vetrovi južne Australije nikoga ne ostavlja ravnodušnog.