Početna»Novosti»Humanitarni gastro fest za malog Nemanju
27.06.2017.

Humanitarni gastro fest za malog Nemanju

U beogradskoj školi kuvanja Il Primo će se uz hranu najboljih beogradskih i regionalnih kuvara i vrhunska vina prikupljati novac za lečenje šestogodišnjeg Nemanje, koji je oboleo od malignog tumora na mozgu

novost humanitarni gastro fest za malog nemanju vinski magazin vino fino

U četvrtak od 19 časova u beogradskoj školi kuvanja Il Primo biće održan gastronomsko-vinski humanitarni događaj Humanitarni gastro fest za Nemanju na kome će se uz hranu najboljih beogradskih i regionalnih kuvara i vrhunska vina prikupljati novac za lečenje šestogodišnjeg Nemanje, koji je oboleo od malignog tumora na mozgu. Degustaciju će pratiti i aukcija vina, u neformalnom i lepom ambijentu bašte škole Il Primo na beogradskoj Autokomandi.

Otac malog Nemanje, Slobodan Damčević, pozvao je sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj akciji:

- Krajem maja našem Nemanji je, nakon naizgled bezazlenog odlaska kod oftalmologa, zatim neurologa i urađene MR, otkriven maligni tumor na mozgu. Početkom juna Nemanja je operisan na Klinici za neurohirurgiju KCS, a HP nalazom malignitet je potvrđen. Prema mišljenju lekara zračenje i hemoterapija su hitni. Najbolja iskustva i rezultate u lečenju ove vrste tumora ima bolnica Gustav Roussy u Parizu. Od saznanja da nam je Neca oboleo od ove opake bolesti, živimo neočekivani i neželjeni, paralelni život, u kojem ima prostora samo za jednu misao - kako da pomognemo svom detetu. Svesni smo i da ovu tešku i neravnopravnu bitku ne možemo dobiti sami i da nam je pored pomoći rođaka i prijatelja, potrebna i pomoć vas, ljudi koje poznajemo. Iznosi nam nisu bitni, bitno je samo da Neca što pre vrati osmeh na lice - napisao je Slobodan Damčević, a prenela Škola kuvanja Il Primo.

U školi navode da će ovo biti relaksirano gastronomsko iskustvo na kome će poznati kuvari praviti jela koja su ih proslavila:

- Ideja je da svaki šef sprema jelo po kome je poznat. Ne idemo na fine dining iskustvo već će jela biti pravljena u maniru ulične hrane. Očekujemo puno ljudi, događaj će se održati u bašti i svi ti ljudi treba da budu u mogućnosti da u jednoj ruci drže hranu a u drugoj čašu vina. Za uveče spremamo i aukciju vina. Razni ljudi su donirali vina koja su po nečemu posebna i koja se ne mogu tek tako nabaviti na drugi način - kaže Slobodan Radeta iz škole Il Primo.

UČESNICI HUMANITARNE VEČERI


Šefovi:

Tom Gretić, Vanja Puškar, Nikola Vučković, ekipa restorana Ćevap kod Dekija, Dejan Maksimović, Mirko Stojić

Vinarije:

Bikicki, Pusula, Aleksić, Cilić, Chichateau, Deurić, Erdevik, Temet, Matalj

Koktel majstori:

Bartenders710. Vladimir Simić

Di džejevi:

Slobodan Jovanović, Zoran Rajković