Fini beogradski restoran
JaM od danas ima novi meni i ne samo to, već i novu koktel kartu sa čak devet
signature koktela koje jedva čekamo da probamo.
Novi meni je inspirisan putovanjima restoranskog tima u Italiju, a potpisuje ga
Milan Jovanović, talentovani kuvar sa internacionalnim iskustvom koji je nakon tri godine rada u kuhinji JaM-a postao šef. Novi jelovnik nije ni predugačak, niti sveden, a kao zvezde nove gastro priče ovog restorana izdvajaju se
straccetti - tanki listići bifteka preliveni puterom i posluženi sa kaparom i čeri paradajzom, zatim i lingvini sa gamborima i pastom od pistaća koju sami prave, a kao veoma ukusan i interesantan spoj deluje nam i kotlet mangulice sa graškom, prazilukom i
waldorf salatom. U ponudi je i sveža morska riba, kako smo i do sada navikli, a šta tačno, zavisi od toga šta je iz dubina Jadrana stiglo do Beograda u datom trenutku.

Nova jela i relativno novi šef kuhinje (Milan je na mesto šefa restorana došao pre pola godine) nisu jedine gastronomske novosti ovde - umesto kolača, ove sezone u JaM-u služiće se torte kao deserti, a u ponudi će uvek biti tri ili četiri torte, koje će se menjati u zavisnosti od sezone i afiniteta gostiju, što nam što deluje kao super zanimljiv potez.
JaM je jedan od svega nekoliko restorana u Beogradu u kome je u potpunosti zabranjeno pušenje, a na taj korak se odvažio još na početku godine, „na svoju ruku“ i ne čekajući donošenje novog zakona. Brojem gostiju posle zabrane pušenja i uvek punim restoranom slobodno može da se pohvali, a sa novim menijem, po svemu sudeći, tek će se hvaliti i hvaliti…