Početna»Novosti»Karbonara Gordona Remzija razbesnela Italijane!
23.02.2020.

Karbonara Gordona Remzija razbesnela Italijane!

"Inovativna" izvedba tradicionalnog jela izazvala je lavinu gneva na društvenim mrežama

novost karbonara gordona remzija razbesnela italijane vinski magazin vino fino
Pasta karbonara koju je napravio čuveni šef Gordon Remzi razbesnela je Italijane, veoma ponosne na ovo jelo koje se često vrlo "kreativno" interpretira. Kada je Remzi objavio na tviteru fotografiju karbonare čiju je pripremu zabeležio kamerom u jednom od svojih restorana po imenu Union Street Cafe, verovatno nije očekivao da će izazvati pravu lavinu gneva.

Jelo o kome je reč izgleda kao da je zaliveno žumancetom i zasuto komadima mesa koji ni iz daleka ne izgledaju kao guanciale šunka. Upotrebljen je biber, i to u velikim količinama, a ne vidi se ni obavezan završni korak dodavanja sveže rendanog pekorino sira. Snimak, sasvim objektivno, izgleda vrlo neprivlačno - ko želi da jede prekuvane rezance koji se mrdaju, poput živih bića, u žitkoj narandžastoj smesi? - i nejasno je, zapravo, zašto je Remzi ovo objavio i jedina dva logična odgovora su taj da je veliki šef popustio pred svojom sujetom i napravio promašenu ličnu interpretaciju jela, i da je ovo uradio radi provokacije. Ako je posredi drugi slučaj, provokacija je uspela.

Prenećemo samo neke od pristojnijih komentara.

- Ja sam kuvar iz Italije i s poštovanjem vam govorim: idite u Rim, naučite da pravite karbonaru i onda napravite video. Ovo nije OK.

- Nastavi da pokušavaš, ali ovo nije karbonara!

- Ovo se zove omlet pasta.

- Koliko si jaja stavio u jelo? Deset?

- Liči na instant obrok za podgrevanje u mikrotalasnoj pećnici.

- Hakovan ti je nalog.

- Liči na prvu karbonaru koju sam u životu napravio i kada sam pogrešio sa količinom jaja. Ovo nije inovativna već loša karbonara, ali ne brini, svi mi grešimo u mladosti.

- Kakva divna čorba karbonara!

- Da sam ja ovo napravio Remzi bi bacio tanjir i izbacio me iz studija.

- Pet kokošaka je dalo živote da bi se napravilo ovo jelo.


Povezani unosi