Početna»Novosti»Kompanija LG lansirala pametni vinski podrum
30.08.2018.

Kompanija LG lansirala pametni vinski podrum

Uređaj se zove LG Signature Wine Cellar, a prvi put je prikazan javnosti u Berlinu, na konferenciji IFA

novost kompanija lg lansirala pametni vinski podrum vinski magazin vino fino
Južnokorejski elektronski gigant LG, mnogo poznatiji po svojim mobilnim telefonima i televizorima, lansirao je svoj "pametni" vinski podrum. Uređaj se zove LG Signature Wine Cellar, a prvi put je prikazan javnosti u Berlinu, na konferenciji IFA.

Vinski podrum je deo prestižne linije Signature, koja uključuje frižidere, rerne, mašine za pranje veša i sudova. Kapacitet digitalnog podruma je 65 klasičnih boca vina. Ono što ovaj uređaj izdvaja je njegova potpuna uronjenost u savremene digitalne trendove: uz pomoć tehnologije za prepoznavanje glasa, korisnici mogu da podrumu izdaju komande za paljenje i gašenje svetla, kao i da proveravaju stanje svoje kolekcije bez otvaranja vrata.

Podrum ima i opciju za skladištenje vina na različitim temperaturama, pa tako crvena, bela i penušava vina mogu da budu smeštena na temperaturama koja u potpunosti odgovaraju različitim tipovima vina.

Tu je i senzor pokreta koji detektuje prisustvo vlasnika i automatski otvara vrata - svakako nepotreban, ali zanimljiv detalj u kome će uživati ljubitelji visoke tehnologije.

Cena ovog uređaja još uvek nije objavljena, a on će se prvo pojaviti na tržištu Južne Koreje.