Šef Vanja Puškar u okviru pokreta New Balkan Cuisine otvorio je sredinom juna i svoj prvi street food lokal, Lipa, na najpopularnijoj dorćolskoj lokaciji, u Silosima. Za sada, ponuda je vrlo svedena, sa akcentom na kvalitetnim namirnicama..
Meni Lipa Street Food-a uključuje neka od popularnih jela iz bistroa Iva i restorana Tisa New Balkan Cuisine. Tu su hrskave heljdine rolnice sa mladim sirom, MadMed medom i karamelizovanim orasima - savršeni primer kako se lokalna proizvodnja integriše u svako jelo. Med dolazi iz košnica MadMed-a smeštenih upravo na prostoru Silosa, što dodatno naglašava povezanost sa lokalnom zajednicom.
Osim toga, Lipa Street Food nudi sir iz peći, falafel u balkanskom stilu, mekike sa mesom ili pečurkama, i buratinu sa Homoljskih planina. Vikendom će posetioci moći da uživaju u specijalnim menijima, uključujući proizvode iz partnerskog Žara Mountain Food koncepta, poznatog po vrhunskoj hrani i nezaboravnim iskustvima na Tari
Lipa radi svakog dana, osim ponedeljkom, od 16 sati, dok je vikendom otvorena od kasnog jutra.